Els bars i restaurants de l’Arboç no pagaran enguany la taxa de terrasses

13/01/2021 - 09:57h

Els establiments del municipi podran sol.licitar la gratuïtat de la taxa prenent com a referència màxima l’ocupació demanada l’any 2019

Els bars i restaurants de l’Arboç tindran la taxa d’ocupació de la via pública, per posar les taules a les terrasses, bonificada durant l’any 2021. Aquesta és una mesura més que ha aprovat l’Ajuntament per ajudar al sector de l’hostaleria fortament castigada per la pandèmia.

Aquesta mesura estableix la bonificació de la taxa de terrasses, establint com a màxim l’ocupació de la via pública demanada durant l’any 2019. En cas que el negoci en qüestió no estigués en funcionament o no haguessin demanat l’ocupació de l’espai públic durant el 2019, el màxim bonificable serà el doble del nombre de taules disponibles a l’interior, sempre respectant les limitacions en funció de l’espai de via pública disponible en el punt concret, marcats pels serveis tècnics municipals.

Aquesta mesura la va aprovar l’Ajuntament de l’Arboç en el darrer Ple de l’any 2020 en el marc de les ordenances fiscals per l’any 2021, que també contemplen la rebaixa d’un 50% de la taxa d’escombraries als bars i a la restauració del municipi.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament busca ajudar al sector de l’hosteleria en una moments de màxima dificultat a causa de la crisi sanitària i econòmica derivada de la Covid-19.

Comentaris