La Fundació Pinnae construirà un gran centre de dia a Vilafranca

11/01/2021 - 17:02h

L’entitat ha comprat la Casa Berch i Galtés, fins ara propietat de la família Nicolàs, situada al xamfrà entre els carrers Bisbe Morgades i Parlament

La Fundació Pinnae posarà en marxa a final d’any, si tot va sobre el calendari previst, un gran centre de dia gairebé al centre de Vilafranca, gestionat per l’Inglada Via.

I és que l’entitat ha comprat la Casa Berch i Galtés, fins ara propietat de la família Nicolàs, situada al xamfrà entre els carrers Bisbe Morgades -on té la seva entrada principal- i el carrer Parlament, una finca amb 400 m2 d’habitatge i 400m2 més de jardí.

Preguntat per la qüestió pel 3d8, el president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha explicat que ja fa temps que volien posar en marxa un equipament de centre de dia, però que no ha estat fins que els pisos tutelats del carrer Sant Bernat han estat pràcticament enllestits que no s’hi han pogut dedicar al 100%. Ara, doncs, amb l’obra d’aquests pisos gairebé acabada, ja poden explicar el seu nou projecte: el centre de dia al barri del Poble Nou, però a tocar del centre.

Martí comenta que la Residència Inglada Via té un centre de dia molt petit que sempre té llargues llistes d’espera i que, a partir d’aquesta necessitat, va sortir la idea de poder construir-ne un “ja que la població cada cop és més gran i aquests recursos cada cop més necessaris”. Solé apunta que el centre de dia serà gestionat per l’Inglada Via i que, per tant, els hagués agradat una finca més aprop físicament de la residència, però que al final van arribar un acord amb els antics propietaris de la Casa Berch i Galtés, la família Nicolàs, amb qui van arribar a un bon acord per fer-hi l’equipament. “Ens van fer tractes especials tenint en compte la finalitat a la qual volem dedicar la casa”, diu Solé.

La firma de la compra es va fer el dia 31 de desembre i l’acord contempla, per escrit, que el centre, durant els propers 50 anys com a mínim, portarà per nom ‘Centre de Dia Fundació Pinnae-Jaume Nicolàs”.

Tot i que des de Pinnae encara no poden donar detalls de l’equipament, Martí Solé explica que les obres de rehabilitació de la finca començaran “en breu” ja que la seva intenció és que el centre pugui començar a funcionar a finals d’any. L’important, diu Solé, “és mantenir una finca singular i fer-hi un equipament que pot servir d’ús col·lectiu i obrir-ho a la comunitat en moments oportuns perquè no serà una residència privada”.

També et pot interessar

Comentaris