Salut farà un cribratge dijous i divendres a Vilafranca

FOTO: ACN
Avatar
05/01/2021 - 13:49h

Al local dels Falcons, matí i tarda, es faran proves PCR a població asimptomàtica per tallar cadenes de transmissió

El Departament de Salut posa en marxa a Vilafranca un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de Covid-19. El dispositiu estarà en funcionament dijous 7 i divendres 8 de gener, de 9 a 14 h i de 15 a 20 h, al local dels Falcons de Vilafranca (carrer del Doctor Pasteur, 7).

PUBLICITAT

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de contagi.

Al punt de cribratge es faran PCR de detecció a població asimptomàtica. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per COVID-19 i aquelles persones a les quals s’hagi realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals i fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que els sigui comunicat.

PUBLICITAT

El resultat de la prova es donarà en 24-48 hores i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Es convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

També et pot interessar

Comentaris