Vilafranca habilitarà per a les eleccions tres col.legis electorals més

Com a novetat la Casa de la Vila serà un col.legi electoral
Avatar
29/12/2020 - 13:35h

D’aquesta manera es podran distribuir millor els electors i, a més, com a novetat, es podrà votar a la Casa de la Vila

Diumenge 14 de febrer se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya i des d’aquesta setmana ja són disponibles les llistes del cens electoral per a la seva consulta i rectificació, si cal, al web habilitat per l’ocasió

Aquest procediment de consulta, vigent fins al 4 de gener, dona informació del districte, secció, mesa, nom del col·legi i adreça on la persona pot exercir el dret de vot. Només cal introduir el número de DNI i la lletra en la casella corresponent.

PUBLICITAT

Aquest any, és important que consulteu el cens electoral, perquè en alguns casos els electors tindran un col·legi diferent al que fins ara era habitual, ja que a causa de la pandèmia de la Covid-19 i per complir amb els criteris establerts pel protocol aprovat pel PROCICAT s’ha ampliat el nombre de col·legis electorals i també s’han dividit meses electorals amb molts votants, per tal d’espaiar més la ciutadania que acudeixi a votar. Concretament, s’ha passat de 12 a 15 col·legis electorals, i de les 38 meses que hi havia habilitades les darreres eleccions a Vilafranca s’ha passat a un total de 44.

Així, es recuperen gairebé totes les escoles, ja que el dia 15 de febrer no hi ha classei això permetrà fer la neteja correctament.

En canvi, queden anul·lats com a col·legis electorals altres espais massa petits o amb poca ventilació, com les associacions de veïns de Barceloneta i Sant Julià. Com a novetat, s’utilitzarà també la Casa de la Vila com a col·legi electoral, amb l’habilitació d’una mesa.

Per tal de repartir els votants, s’han prioritzat els criteris de proximitat al lloc de residència, per evitar al màxim la mobilitat de persones.

PUBLICITAT

Les 14 meses electorals on podran votar 27.556 persones seran: biblioteca Torras i Bages, la Casa de la Vila, l’Escorxador, l’Associació de Veïns de l’Espirall, l’escola Mas i Parera, la Sala d’Exposicions dels Trinitaris, l’espai jove La Nau, l’escola Pau Boada, el Claustre de Sant Francesc, l’escola Baltà Elias, el gimnàs municipal del Poble Nou, l’antiga Enològica, l’Arxiu Històric, l’escola Cristòfor Mestre, l’escola Dolors Piera.

També et pot interessar

Comentaris