La vegueria del Penedès serà la quarta àrea de Catalunya amb 5G

Presentació del desplegament de l’àrea 5G al Penedès. FOTO: ACN
15/12/2020 - 14:12h

La Generalitat presenta un projecte de 25 milions d’euros per incentivar l’us d’aquesta tecnologia que generarà 2,5 milions de llocs de feina a Europa

La vegueria del Penedès serà la quarta àrea de Catalunya en disposar de la tecnologia 5G. Concretament, segons ha anunciat José Manuel Casas, director general de Telefònica a Catalunya, Igualada i Vilanova i la Geltrú ja disposaran d’aquesta tecnologia a finals de la setmana vinent.

Des de l’executiu, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha recalcat que la iniciativa tindrà un impacte directe en la dinamització econòmica, millorant la competitivitat de les empreses i, alhora, retenint talent.

Puigneró ha recordat que, segons dades de la Unió Europea, aquesta nova tecnologia generarà 2,5 milions de llocs de feina en els propers cinc anys, “És un pastís que com a país no podem renunciar”, ha assegurat.

L’Àrea 5G del Penedès permetrà potenciar diferents sectors a través de l’ús i proves de la tecnologia 5G: atenció sociosanitària, mobilitat i vehicle connectat, mèdia, i captació i retenció de talent.

El desplegament permetrà passar a un territori “industrial a digital”, ha recalcat el titular de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, tot subratllant “la revolució” que la nova tecnologia porta darrere i l’impacte “directe” que pot suposar per a la dinamització econòmica,.

“Hem de ser capaços que bona part dels 2,5 milions de lloc de feina que es preveuen a Europa, gràcies a aquesta tecnologia, siguin a Catalunya”, ha afegit.

“Comencem per posar la primera pedra per fer d’aquest territori un d’oportunitats que emprengui el repte digital, un territori de futur”, ha assegurat el conseller, qui ha volgut emfatitzar en el pes que té el sector tecnològic, “invisible per a molts, però que a Catalunya ja té més pes que tot el sector de l’automoció”. I ha assegurat que, en plena pandèmia, ha arribat a créixer un 30%.

Projecte de 25 milions d’euros

Durant la presentació d’aquesta nova Àrea 5G, Puigneró ha anunciat que el Departament de Polítiques Digitals ha presentat als fons de reactivació econòmica europeus NextGenerationEU un gran projecte per potenciar les Àrees 5G a Catalunya amb un import de 25 milions d’euros. 

També et pot interessar

Comentaris