“El comerç de proximitat s’està posant molt les piles”

Judit Benages
12/12/2020 - 13:00h

Entrevistem la dinamitzadora de l’associació de comerciants Centre Vila, Yolanda Lezcano, que ens explica com està vivint el comerç la pandèmia

L ’associació de comerciants Centre Vila sortejarà un total de 5.000 euros repartits en 25 targetes regal valorades en 200 euros cada una entre els clients que hagin fet servir la targeta de Vilafranca Comerç de l’1 de desembre i el 5 de gener de 2021. Tot sembla poc per incentivar les compres en una època que, tradicionalment, és molt forta pel comerç. De tot plegat en parlem amb la dinamitzadora del Centre Vila, Yolanda Lezcano.

Com han preparat una campanya de Nadal en plena pandèmia sanitària?
Amb moltes limitacions, perquè ja no només ha estat per Nadal, sinó que totes les campanyes que hem fet des del març fins ara han hagut de ser a través de xarxes socials i poc més. Hem hagut d’evitar tot l’àmbit de la campanya que toca el carrer i, tot i que al cap de tants mesos ja gairebé ens hi hem habituat, no és fàcil.

Aquesta situació ha portat alguna cosa positiva al món del comerç?
Doncs li diré que, malgrat que gairebé tot és negatiu –sobretot, evidentment, per les morts que s’estan produint–, jo veig un puntet de llum en el sentit que el fet que no ens podem bellugar de Vilafranca ajuda el comerç de proximitat.

PUBLICITAT

Vol dir que la gent els caps de setmana no marxa a altres ciutats ni a centres comercials, oi?
Exacte. El confinament municipal ens ha estat beneficiós, en certa manera. Evidentment, la quantitat que gasta la gent no és la mateixa i tampoc ho serà en els propers dies perquè no hi haurà amics invisibles ni molts regals a gent que enguany no veurem, i, tot i que encara no estem en els dies més forts de Nadal, ja veiem que les caixes no són les de fa un any. Però en contrapartida, com li deia, la gent compra aquí i hi ha més ambient.

En la campanya d’enguany regalen diners?
Sí, vam decidir que era l’única campanya que podíem fer enguany. Són 25 targetes de 200 euros cadascuna que, a qui li toqui, jo crec que li alegrarà una mica la situació i, a més, els diners revertiran, de nou, en el nostre comerç, en el de proximitat, que és el que ens importa. A més, hem regalat als botiguers mascaretes nadalenques amb el logotip del Centre Vila, gel hidroalcohòlic… Intentem estar al màxim al seu costat en uns moments molt complicats.

PUBLICITAT

Com estan, els comerciants?
Jo diria que estem contents perquè el comerç del Centre Vila està aguantant molt bé. El Black Friday no va anar gens malament i confiem a recuperar una mica per Nadal. Evidentment no es podrà recuperar tot el perdut aquests mesos, però creiem que ajudarà i més, com li deia, si la gent no marxa a comprar a altres llocs.

Els botiguers s’estan adaptant a les noves tecnologies per vendre? S’estan modernitzant?
Jo crec que sí, que s’estan posant les piles i s’estan adaptant molt bé. No tots, és clar, però la gran majoria sí. A més, l’Ajuntament ens està donant tot el suport, i això també és important.

També et pot interessar

Comentaris