Gemma Guasch engega una campanya de micromecenatge per editar el seu conte ‘Harmonia’

Imatge d’una de les pàgines interiors
09/12/2020 - 18:04h

Aquesta vilafranquina autora i il·lustradora d’un conte per a tots els públics narra una experiència personal al voltant d’un viatge al Brasil

L’editorial El Cep i la Nansa, amb seu a Vilanova i la Geltrú, ha engegat una campanya de micromecenatge per poder publicar el conte titulat Harmonia, de la vilafranquina Gemma Guasch. L’objectiu és poder-ne editar 500 exemplars, i per això es necessiten 4.493 euros que cal assolir abans del 30 de desembre, moment en què finalitzarà la campanya. Fins a l’hora de tancar l’edició d’aquest setmanari ja hi havia 49 mecenes que havien aportat 899 euros, el 20% del projecte.

Harmonia és un conte basat en fets reals, ja que l’experiència personal del viatge que va fer l’autora al Brasil la va inspirar a escriure un conte amb un toc d’imaginació i un missatge dirigit a tots els públics. És un projecte amb uns objectius clars: ensenyar els valors innats com a éssers de la natura que som, i el treball de les emocions.

Reflex del moment actual

Al llarg de la història apareixen preguntes que faran interactuar el lector i plantejar-se qüestions com “De què tens por?” o “Què et fa feliç?” i plantejar-se com actuar en situacions que hem d’afrontar, com l’avorriment o l’aïllament. Els infants són esponges, aprenen molts conceptes i coneixements a l’escola, a casa, etc. i els adults en som un referent. Els valors i el reconeixement de les emocions és un àmbit que es treballa molt poc i, en canvi, és primordial per al desenvolupament personal.

Aquest conte és un reflex del moment que hem viscut fins ara i que encara estem vivint. A través de l’harmònica combinació de text, colors i imatge, el conte llança una llista de missatges perquè grans i petits en facin una reflexió i ho posin en pràctica a la vida real.

A l’enllaç https://edita.cat/projects/harmonia/ es poden fer les aportacions, que van dels 12 als 300 euros o més. Depenent de l’aportació, el mecenes rebrà un o més contes, però també un punt de llibre o una postal d’agraïment. En cas de superar la campanya el conte s’editaria per Sant Jordi 2021.

Crear, innovar i educar

Gemma Guasch és vilafranquina, malgrat que es considera ciutadana del món. Des de sempre l’art ha estat la seva passió. Crear, innovar i educar són valors que formen part d’ella. Va estudiar Comunicació Audiovisual i Disseny Gràfic, i el 2017 va gestar Bondia design. També es dedica al camp de l’educació en el lleure i l’educació emocional. Actualment està cursant un màster en Artteràpia Gestalt, una fabulosa mescla dels dos àmbits que l’apassionen.

A través de la iŀlustració, l’escriptura i el joc, Guasch intenta transmetre missatges i valors per a un món millor.

També et pot interessar

Comentaris