Vilafranca no tindrà cavalcada però manté la il.lusió amb alternatives

D’esquerra a dreta, Joan Manel Montfort, Pere Regull i Ricard Rafecas
01/12/2020 - 16:31h

L’Ajuntament assegura la presència de Ses Majestats els Reis d’Orient, tot i que encara no saben de quina manera se’ls podrà veure

Per culpa de la pandèmia de la Covid-19, Vilafranca no tindrà enguany la cavalcada de Reis d’Orient tradicional, però, tal com ha afirmat l’alcalde, Pere Regull, “els Reis arribaran segur”, tot i que no saben com. Ara mateix estan treballant diferents alternatives, que s’adaptaran al moment sanitari que hi hagi el dia 5 de gener, però el que està clar és que no hi haurà cavalcada amb seguici, patges i carrosses per evitar aglomeracions.
Regull ha demanat cautela fins que l’estat espanyol i la Generalitat dictin les directrius a seguir per garantir la seguretat sanitària a les celebracions del vespre del 5 de gener.

Però tot i que no hi haurà cavalcada, des del consistori es vol mantenir l’il·lusió i esperit nadalenc al màxim, malgrat les circumstàncies, i per això s’ha presentat un programa de Nadal amb diverses novetats, algunes de les quals es preveu mantenir de cara a les altres edicions. Totes elles es desenvoluparan en funció de la normativa dictada per la Generalitat i l’Estat i es faran amb totes les mesures de seguretat.

Pel que fa a la resta d’actes nadalencs, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, ha apuntat com la voluntat del govern és “fer tot allò que es pugui fer” i, per tant, enguany s’ha optat per donar continuïtat al que ja es feia però també s’han proposat novetats. Enguany el programa que s’editava serà en format exclusivament digital al web www.vilafranca.cat/esnadal.

Les activitats que segueixen d’altres anys són la Fira de Santa Llúcia, la Fira del Gall adaptada a Mercat de Gastronomia de proximitat, ambdues a les places de Jaume I i de Santa Maria; l’exposició de pessebres a la capella dels Dolors o el tió solidari de la Girada; la campanya comercial de l’associació Centre Vila.

A més, enguany hi una activitat per fer participar els infants de cicle inicial de primària en confecció d’un arbre de Nadal de ceràmica de 4 metres d’alçada de tangram, que s’impulsa des del servei d’Educació junt amb les escoles de la Vila.

Com a novetat, Vilafranca estrenarà el proper 27 de desembre en Gemínid, un estel gegant itinerant que recorrerà el centre de la vila. En paral·lel, a la plaça Constitució i fins el 4 de gener s’hi instal·larà l’Insòmnia, una mostra d’objectes i personatges vinculats al fred i l’esperit nadalenc. Aquest recinte actuarà, tal com ha explicat el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, com a “subseu” de la fàbrica de joguines, que novament s’instal·larà al carrer Comerç per a què els infants puguin veure els preparatius dels Reis.Aquestes activitats tindran lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

També com a novetat, aquest any s’obriran punts de recollides de les cartes reials a tots els barris del municipi, en col·laboració amb les associacions de veïns. Tal com ha apuntat Rafecas, els Reis arribaran i, per tant, “és molt important que els nens i nenes, a banda de portar-se bé, facin les seves cartes, perquè sino els Reis no els podran portar res”.

Per contra, aquest Nadal no obrirà la pista de gel de la rambla de Sant Francesc ni tampoc es projectarà el ‘mapping’ a la façana de la Casa de la Vila. Dos actes que s’han descartat perquè seria difícil mantenir la seguretat sanitària derivada de la pandèmia.

L’Ajuntament assumeix la il.luminació dels carrers

Enguany l’Ajuntament ha assumit la gestió de la il·luminació nadalenca al centre, que s’encendrà aquest divendres dia 4 de desembre. “Hi haurà un salt qualitatiu important perquè es renova tota la il.luminació, serà més uniforme i homogènia, amb més carrers i elements il.luminats. Hi haurà un arbre de Nadal il.luminat a la plaça de la Vila, també disposarà d’enllumenat la façana de la basílica de Santa Maria i les principals rotondes d’entrada a Vilafranca”, ha explicat. Les decoracions estan fabricades amb alumini reciclat, pintura biodegradable i amb làmpades 100% del tipus LED.

També et pot interessar

Comentaris