La CUP dels Monjos denuncia punts foscos i insegurs al municipi

25/11/2020 - 17:00h

El partit reclama un estudi urbanístic amb perspectiva de gènere per eliminar-los i que també es convoqui una taula de dones per assessorar

La CUP de Santa Margarida i els Monjos presentarà al ple de dilluns una proposta per tal que el govern tiri endavant un estudi urbanístic amb perspectiva de gènere per eliminar diversos punts foscos i insegurs que consideren que hi ha al municipi.

El partit demana que es convoqui una taula de dones i l’inici d’un estudi que permeti començar a treballar per redissenyar el municipi amb perspectiva de gènere “i fer-lo segur per a totes”.

Tal com ha anunciat la CUP, en els pròxims dies el que faran és senyalitzar aquests indrets que consideren que no són segurs.

Des de la formació s’apunta que hi ha espais que generen inseguretat, principalment a les dones, “ja sigui per manca d’il·luminació com per zones tancades, pàrquings amb tanques amb només un sol accés o poc urbanitzats”. Pel partit, l’urbanisme “ha estat pensat des d’una visió patriarcal” i apunten que, fent tan sols una passejada pel municipi, es detecten diversos itineraris insegurs.

La regidora de la CUP, Amanda Gallego, posa com a exemple l’aparcament de la llar d’infants – on van dur a terme la roda de premsa, però també l’aparcament de l’estació de tren, la pista de Cal Rubió, el camp de futbol i el solar que va fins a l’escola Muntanyans de la Ràpita, la pineda de la ronda Salvador Espriu, entre altres.

El que reivindiquen és que “es repensi el disseny municipal incloent-hi la perspectiva de gènere, elaborant equipaments, places i carrers, amb finalitats per als quals han estat pensats aquests i aconseguint així siguin lliures de violències masclistes”.

Per això insten l’ajuntament a realitzar un estudi amb professionals especialitzats en aquest camp, creant un espai de trobada de dones del municipi que treballin conjuntament amb els tècnics i tècniques de l’ajuntament i les professionals. “En definitiva crear una taula de dones on la seva opinió i visió dels espais serveixi com a guia per poder canviar tot allò que calgui”, clouen des de la CUP.

També et pot interessar

Comentaris