La viabilitat dels cinemes de Calafell penja d’un fil

20/11/2020 - 11:51h

Situats a la urbanització Mas Mel, aquest novembre han complert vint anys d’existència

Un novembre d’ara fa vint anys es van inaugurar els cinemes MCB de Calafell, amb vuit sales, situats a la urbanització Mas Mel de Calafell. Ara, la pandèmia del coronavirus està a punt d’endur-se un negoci que fa uns anys funcionava amb unes molt bones perspectives. Sense ajudes de cap tipus i amb unes sales que van haver de tancar des del 14 de març fins al 26 de juny, ja res va ser el mateix quan al juliol van reobrir parcialment i a mig gas sempre complint totes les mesures sanitàries (distància de seguretat, control d’aforament, desinfecció constant o canvi d’horaris adaptats al que dictava el Procicat).

I és que mantenir una infraestructura d’aquestes dimensions resulta molt costós. I un cop van reobrir, segons explica Joan Montserrat, gestor dels cinemes calafellencs, van haver d’invertir 60.000 euros per complir amb totes aquestes mesures sanitàries.

Tot i ser un sector on no s’han donat casos de Covid-19, les mesures restrictives i el tancament d’ara fa dues setmanes han estat un nou cop per a les sales de cinema.

Montserrat explica que en aquests vint anys s’han fet moltes inversions i millores a les sales, però els números són els que són, i reconeix que aquest octubre ha facturat un 80% menys respecte del mateix mes de l’any passat, cosa que fa que el negoci pengi d’un fil. Traduït en espectadors, l’any passat en va tenir 27.000 i aquest 2020 no arriben als 5.000. I després de pagar tots els impostos corresponents, els sous dels treballadors i els percentatges que s’emporten les distribuïdores, els números no surten per enlloc.

“Crec que hem aconseguit que la gent del poble se senti orgullosos dels cinemes, però si no tenim cap ajut per part de les administracions hauré de tancar persianes”

Joan Montserrat, gestor dels cinemes MCB Calafell

Ahir a darrera hora explicava al 3d8 que la resposta inicial de l’Ajuntament, amb el seu alcalde al davant, havia estat molt positiva, i que una reducció de l’IBI podria ajudar a mantenir obertes les sales.

També et pot interessar

Comentaris