Divendres ja es podrà comprar per internet al petit comerç de Vilafranca

18/11/2020 - 18:08h

De moment hi ha 39 establiments adherits i 5.200 productes de diferent tipologia, però la intenció és anar ampliant el catàleg

L’ Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquesta setmana la plataforma en línia a la qual es podrà accedir a partir de dijous a mitjanit a través del web https://vilafranca.aprop.online per fomentar que els comerços del municipi i les parades de mercat posin a la venda, també, els seus productes per internet.

Segons ha explicat el regidor de Comerç, Joan Manel Montfort, l’objectiu és mancomunar el servei en línia per evitar que els comerços hagin de tancar a causa de la manca de facturació i, per aquest motiu, la plataforma només accepta comerços que tinguin presència física en el municipi i que no siguin grans franquícies.

Montfort ha explicat que el marketplace és una línia més de suport al petit comerç junt amb les Fires de Maig virtuals o la campanya dels VilaFrancs. “Tot forma part d’una estratègia de suport a la digitalització del comerç local. Aquest és el camí i no hi ha marxa enrere”, ha dit. Montfort considera també que és un bon moment per a la sortida de la plataforma, ja que s’acosten dates importants com el Black Friday o la campanya de Nadal.

La pàgina web estarà operativa des de dijous a mitjanit amb un total de 39 comerços, de diferents sectors i amb més 5.200 productes a la venda, una xifra que, segons el regidor, els “enorgulleix perquè hi ha plataformes similars que han començat només amb deu botigues, ja que neix amb una estratègia clara de digitalització del comerç i, per tant, hi ha molta feina darrere de cada producte”.

Segons un dels responsables de l’empresa Aprop David Barbeito, el projecte compta amb dos avantatges clars: el primer és que els clients poden fer les compres en diferents botigues perquè es tracta d’una plataforma multicomerç, però només efectuaran un únic pagament i, així , també rebran a casa un únic lliurament, en el dia i hora seleccionats, però sempre a partir de l’endemà ja que no s’envien pel mateix dia de la compra.

Segons Barbeito, la majoria de les compres en les seves pàgines web són fetes a través de telèfons mòbils entre les nou i les onze de la nit, per dones d’entre 30 i 49 anys i, per tant, “aquestes xifres demostren que són persones que no poden anar al petit comerç segurament per temes de disponibilitat horària i, així, amb la plataforma, no hauran de renunciar al comerç de sempre, aquell que té la seva confiança”.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha reconegut que la pandèmia de la Covid-19 ha accelerat un projecte que ja tenien al cap des de fa temps per ajudar al petit comerciant i ha explicat que els lliuraments no només s’efectuaran a Vilafranca, sinó també a 14 quilòmetres del municipi, cosa que vol dir que abasta bona part de la comarca de l’Alt Penedès.

Regull ha insistit en la importància de comprar a través d’aquesta plataforma “perquè el que fa és portar el comerç local a casa, en una sola compra i amb un únic pagament”.

“Ajudem -ha afegit- a què es conservin llocs de treball propers i els guanys reverteixen en el nostre territori i evitem ciutats dormitori, a més d’ajudar el comerç local que, en un món tan global, sinó ho fem, se’ns morirà”.

Les botigues que volen participar en aquesta iniciativa, segons ha informat l’ajuntament, han de pagar 100 euros per la inclusió dels seus productes a la web, però a partir d’aquí no hi ha despeses fixes, sinó que paguen una comissió només si venen.

També et pot interessar

Comentaris