VeC demana un millor transport públic entre els hospitals del Consorci Sanitari

Algunes de les inversions previstes per aquest any es destinaran a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. (Foto: Jose Paredes)
18/11/2020 - 10:27h

El partit ha presentat a la Comissió de Tranport de la Generalitat una proposta de resolució per al disseny d’un pla de mobilitat

Vilafranca en Comú ha presentat a la Comissió de Transport de la Generalitat una proposta de resolució per dissenyar un pla de mobilitat en transport públic entre els hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG).

Segons apunta Montse Romagosa, “ara és més necessària que mai, aquesta mobilitat, perquè són molts els usuaris i professionals que es desplacen cada dia entre els centres sanitaris de les dues comarques”. Romagosa apunta que han explicat la seva proposta tant a l’Ajuntament de Vilafranca com a CatSalut, però que els dos ens els han contestat que no és competència seva i que, tot i que reconeixen que això és així, creuen que caldria més implicació.

Tal com han explicat els comuns, avui en dia “és gairebé impossible desplaçar-se en transport públic entre els tres hospitals del Consorci, és a dir, com són l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, l’Hospital Sant Camil i l’Hospital Sant Antoni” i per això demanen un estudi immediat de la qüestió i una solució per als milers de ciutadans que es desplacen.

De fet, segons el regidor Ramon Arnabat, i amb dades del Consorci, l’any 2019 es calcula que entre professionals i pacients –que no requerien transport sanitari– es van fer 27.000 viatges a l’any. Arnabat ha volgut deixar clar que ells no demanen transport sanitari, perquè això ja existeix –i són les ambulàncies–, sinó que el que exigeixen és una connexió amb transport públic.

També et pot interessar

Comentaris