Deu anys dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Un moment de l’acte de celebració a la plaça de la Vila de Vilafranca. FOTO: Jose Paredes
Avatar
16/11/2020 - 20:00h

Vilafranca en fa una petita celebració, adaptada al moment actual, amb el llançament de 10 coets i la interpretació del Toc de Castells

Aquest dilluns fa 10 anys que els castells van ser declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Vilafranca no podia quedar-se fora d’aquesta commemoració i per això aquest dilluns al migdia ha organitzat un petit acte, adaptat a les restriccions actuals, que ha consistit en el llançament de 10 coets i la interpretació del Toc de Castells.

PUBLICITAT

En l’acte hi han estat representades les tres colles castelleres vilafranquines: la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Vilafranca.

Prèviament l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que estava acompanyat pel regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha llegit un manifest en què ha recordat que la plaça de la Vila de Vilafranca porta més de dos segles veient castells i gaudeix del títol de “plaça més castellera”.

“Aquesta plaça ha acollit castells fins i tot en èpoques o moments en què no se n’han fet enlloc més i ha estat així perquè la gent de Vilafranca va lluitar per mantenir aquesta tradició tan nostra”, ha afirmat.

PUBLICITAT

Regull també ha remarcat que la presència any rere any de les millors colles castelleres “ha fet que la diada de Sant Fèlix hagi esdevingut cabdal per al món casteller”. Per cloure el manifest i recordant que ha estat un any dels molt pocs en què no s’ha pogut veure castells a la plaça de la Vila, l’alcalde, en nom de tots els vilafranquins i vilafranquines, i les colles castelleres han declarat la “ferma voluntat de perseverar, amb tot l’esforç que calgui, per tirar endavant i que aquest proper any Vilafranca i el món casteller puguin tornar a gaudir d’aquesta tradició que tant ens significa”.

Un cop finalitzat l’acte, Regull ha rebut al saló de sessions de la Casa de la Vila, els representants de les tres colles castelleres vilafranquines.

També et pot interessar

Comentaris