El sector dels càterings, a la corda fluixa

13/11/2020 - 19:58h

Parlem amb els sectors de l’esport, l’estètica, l’hostaleria, els grans esdeveniment, la cultura i les sales de festa, que ens expliquen com ho estan vivint

El Govern ha decidit allargar 10 dies més el tancament de bars i restaurants, així com de cinemes, teatres i gimnasos, mesura que estarà vigent fins al 23 de novembre. Els centres d’estètica i de massatge sí que podran reobrir amb serveis individuals a partir d’aquest dissabte, i és que la nova resolució es publicarà la nit de divendres.

Des del 3d8 aquesta setmana hem volgut dedicar quatre pàgines a parlar amb els sectors més afectats per aquests tancaments com són l’esport, l’estètica, l’hostaleria, els grans esdeveniment, la cultura i les sales de festa.

El sector dels càterings, a la corda fluixa

Els grans esdeveniments han estat en el punt de mira del Govern durant tota la pandèmia. Les trobades amb un elevat nombre de persones es consideren un perill per a l’avanç del nou coronavirus, i els que es dediquen a aquest sector no es cansen de repetir que se’ls diferenciï de la restauració a l’hora de redactar les restriccions.

Consideren que per la tipologia d’esdeveniments que organitzen és fàcil tenir un control molt exhaustiu de les persones que assisteixen als actes i garantir al màxim la seguretat dels que hi participen. De fet, els mesos d’estiu van poder reprendre l’activitat i la taxa de contagi va ser zero.

Grup Cal Blay, una de les empreses de càtering més importants del país, tenia programats 190 casaments per a aquest 2020, i tancarà l’any amb menys d’una vintena. Per aquest novembre i desembre conserva alguna reserva, tot i que l’anunci de noves restriccions per part del govern pot fer canviar la situació en qüestió de minuts.

“Quan Pedro Sánchez va anunciar que l’estat d’alarma es prorrogava fins al març, hi ha parelles que ja van trucar per passar el seu casament el 2022”, ha explicat Santi Carda, director del grup de restauració.

“Costarà molt aixecar la situació de les empreses. El sector està molt tocat”, assegura Carda, que afirma que els darrers mesos Cal Blay ha fet un gran esforç per reinventar-se. “Veurem quines de les coses que hem fet per entomar la crisi sanitària es queden i quines no. És evident que el que està passant tindrà efectes en els hàbits dels ciutadans i també en allò relacionat amb la restauració”, assegura Santi Carda.

On també han treballat de valent per fer front a la crisi és a Masia Torre del Gall, que enguany ha perdut un 80% de la seva facturació. Els casaments s’han reduït un 80%, i tampoc hi ha hagut càterings d’empresa. “A l’estiu encara hem pogut fer alguna cosa, però ara la situació torna a estar aturada. Estem en una situació econòmica límit”, assegura Soler.

A Masia Torre del Gall, malgrat tot, no han parat ni un moment durant el confinament. Han aprofitat el temps per reinventar-se i crear un producte innovador que els permeti encarar els temps que venen amb garanties d’èxit.

“La crisi ens ha agafat en un moment en què estem mentalment molt forts, i això ens ha permès seguir treballant per definir el que volem ser. Ara som capaços d’oferir un producte clarament diferenciat als nostres clients, i crec que això ens permetrà consolidar el nostre projecte de cara al futur”, ha apuntat Soler.

També et pot interessar

Comentaris