Baralla amb arma blanca en una casa ocupada de Vilafranca

La casa okupada és al número 27 de l’avinguda Barcelona
Judit Benages
12/11/2020 - 21:00h

Alguns dels okupes, que viuen a la finca situada a l’avinguda Barcelona número 27, han estat detinguts en més d’una ocasió

Els veïns estan desesperats, però des de l’Ajuntament i la Policia Local fem tot el que podem”. Així és com el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, descriu un nou focus d’ocupació que hi ha a la vila. Es tracta d’una casa antiga situada a l’avinguda Barcelona número 27 i que estava abandonada.

PUBLICITAT

Segons el regidor, el govern ja ha parlat amb el propietari de la finca, el qual ha posat l’ocupació de l’edifici en mans de la justícia. Malgrat tot, Montfort reconeix que aquesta “va lenta i sovint no fa cas d’aquestes situacions”.

Segons diu, tot el que poden fer des del govern és enviar-hi la policia quan els veïns, que tenen molta por, els truquen. Els sorolls estridents són constants durant les nits, sobretot els caps de setmana, i les baralles són cada vegada més importants.

Sense anar més lluny, la nit de diumenge la policia va detenir un dels okupes per haver-ne ferit un altre (que va haver de ser traslladat a l’hospital amb ambulància a causa de la grandària del tall) al braç amb arma blanca. El detingut, a més, va encarar-se amb els agents i va ser sancionat per no portar mascareta.

PUBLICITAT

El regidor explica que han identificat dues persones que viuen a l’edifici, però que “hi entren i en surten moltes més”. Montfort apunta que, lògicament, els veïns tenen molta por perquè és molt fàcil que des de la casa ocupada puguin entrar a les finques del costat.

A més, els genera molta inseguretat haver de conviure sovint amb baralles a pocs metres d’on viuen, a banda de la brutícia que generen els okupes, que, segons el regidor, tenen clarament “un perfil delinqüencial”.

També et pot interessar

Comentaris