Una vintena de multes a la concentració negacionista de Vilafranca

05/11/2020 - 11:01h

Es van aixecar actes per no portar mascareta, per no respectar el límit de 6 persones reunides i per incomplir la distància física interpersonal

Unes cent persones van participar divendres a Vilafranca en un acte de protesta contra les mesures decretades per combatre la pandèmia de la Covid-19. Malgrat que la manifestació va ser convocada a través de les xarxes socials pel grup autoanomenat “Resistència al nou ordre mundial”, també s’hi van afegir persones que desconeixien aquesta formació.

La concentració, majoritàriament constituïda per gent jove, va començar a les 19.45, quan un petit grup es va asseure als bancs de davant de l’ajuntament, moment en què s’hi va anar sumant gent. Cal dir que la majoria dels assistents no duia mascareta.

A més, no mantenien la distància de seguretat entre ells, i una participant de l’acte animava les persones que portaven mascareta que se la traguessin. Algun dels concentrats bevia alcohol, i d’altres fins i tot van intentar abraçar persones grans que passejaven. A més, van intentar entrar a l’ajuntament per força, cosa que els agents de policia que hi havia dins van evitar tancant ràpidament les portes.

Al cap d’una estona que comencés la concentració van arribar diverses patrulles de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, que van posar-se en fila davant la Casa de la Vila i de manera passiva –ja que només es van quedar drets mirant-se els concentrats– van provocar que aquests s’anessin dispersant, tot i que van estar molta estona insultant als policies i cridant “Llibertat!”.

La tensió va fer que els Mossos enviessin a Vilafranca 4 unitats dels seus equips d’intervenció antidisturbis (ARRO), que finalment no van haver d’intervenir.

Un cop gairebé tothom ja havia marxat de la concentració, els cossos policials van començar a multar persones. Concretament, la Policia Local va aixecar 14 actes per no fer ús de la mascareta, per no respectar les limitacions pel que fa al nombre de persones assistents a reunions al carrer i per incomplir la distància física interpersonal en llocs públics o privats.

Els Mossos van aixecar 7 actes d’incompliments diversos al mateix lloc i, a més, es donarà compte a la Direcció General d’Administració de Seguretat per fer concentracions sense la corresponent autorització i instrucció de diligències amb totes les persones identificades per desordres públics.

També et pot interessar

Comentaris