El professor i escriptor Josep Muñoz publica el llibre ‘L’illa de Rousseau’

Avatar
01/11/2020 - 22:37h

L’obra del sadurninenc és una barreja entre llibre d’assaig i biografia de Rousseau, un dels grans pensadors del segle XVII

El professor i escriptor sadurninenc Josep Muñoz Redón acaba de publicar el llibre L’illa de Rousseau (Viatge a l’illa de la felicitat de Rousseau) per l’editorial Octaedro. Es tracta d’una barreja entre llibre d’assaig, biografia i pensament de Rousseau. L’obra tracta del viatge que emprenen quatre expedicionaris, professors de filosofia jubilats, seguint el solc deixat pel savi ginebrí per mirar de descobrir les arrels d’aquest benestar primordial i, per extensió, del conjunt del seu llegat de pensament sobre la natura, la societat, l’amor, l’educació o la felicitat. Sense oblidar les facècies i les vicissituds que viuen els nostres protagonistes en la seva ranquejant travessa pel cor de la vella Europa.

PUBLICITAT

Rousseau troba al final de la sedva vida una particular illa de la felicitat. Té més de cinquanta anys quan descobreix l’indret. Allà es banya, passeja, navega, badoqueja, reposa, riu, canta i enraona amb algun dels seus ocasionals acompanyants i, quan se’n va a dormir desitja que l’endemà s’assembli tant com sigui possible al dia que acaba de passar.

PUBLICITAT

Nascut el 1957 a Sant Sadurní, Josep Muñoz ha publicat més de vint llibres, entre els quals destaquen Filosofia de la felicitat (Empúries, 1999), La cocina del pensamiento (RBA, 2005), Prohibido pensar (Octaedro, 2010), El arte de la existencia (Paidós, 2012) i Tristes Tópicos (Paidós, 2013). Ha estat guardonat, entre d’altres, amb el Premi Serra i Moret (1995), el Premi Pere Calders de Literatura (1998) i el Premi Sent Soví de Literatura Gastronòmica (2004).

També et pot interessar

Comentaris