La CUP del Pla denuncia que l’Ajuntament vol deixar fer un circuit de motocròs en una zona protegida

29/10/2020 - 16:00h

Afirmen que el circuit ja existeix de manera il·legal i, tot i que no té activitat des de fa uns anys, està situat en zones de protecció natural i agrícola

La CUP d’El Pla del Penedès ha presentat al·legacions al Pla Especial Urbanístic (PEU) que, segons els cupaires, pretén desenvolupar i legalitzar un circuit de motocròs que impulsa el Club Ris Ras Enduro Santa Oliva.

Des de la formació de l’esquerra independentista es considera que l’Ajuntament ha de mantenir la protecció del sòl agrícola en el que es vol construir el circuit així com la del sòl de protecció natural ja que el terreny està travessat pel bosc del torrent de Sabanell i el de la seva confluència amb el del torrent de Puigdàlber.La formació afegeix que el canvi d’ús d’aquest sòl de protecció agrícola crea tensions i expectatives en tot el de l’entorn.

A banda, des de la CUP també s’alerta de la contaminació acústica que pot suposar la implementació d’un projecte d’aquestes característiques en una zona molt pròxima tant a El Pla com a Puigdàlber. Des de la formació consideren que l’informe de contaminació acústica que han presentant els impulsors del projecte no s’ajusta a l’activitat real que acabaria tenint el circuit i que faria que els nivells de contaminació acústica fossin molts superiors als que s’han considerat en l’informe.

Un projecte que s’arrossega de fa anys

Segons expliquen els cupaires, les curses de motos de motocròs van començar a desenvolupar-se sense regulació urbanística ni permisos en els terrenys esmentats l’any 2000 i durant els següents anys van generar múltiples queixes de veïns.

L’any 2016 la CUP va presentar una al·legació a l’avançpla del POUM que pretenia incloure el “PEU 3 Circuit de Motocròs” davant la sol·licitud dels promotors a l’Ajuntament l’any anteriors per a la tramitació dels permisos per a realitzar l’activitat.

L’al·legació va ser acceptada i el sòl va mantenir la qualificació de protecció especial de vinya a la tramitació del POUM. Posteriorment, l’any 2017 l’Ajuntament, sempre segons la CUP, arxivava l’expedient per a l’obtenció dels permisos per a la realització de l’activitat en no tenir recorregut legal. Des de la CUP no s’entén aquest nou intent per impulsar un projecte que ja va ser rebutjat i que es presenta sense canvis substancials que en justifiquin la seva consideració.

Per tots aquests motius la CUP exigeixi la retirada del PEU així com un compromís explícit per part del govern amb la protecció de l’entorn agrícola i natural del poble que és incompatible amb la construcció d’un projecte d’aquestes característiques.

Comentaris