Bonastre inaugura una exposició sobre l’art de la pedra seca al país

Avatar
28/10/2020 - 13:44h

Fins al 10 de gener del 2021 es podrà visitar al Centre Cívic

El passat divendres es va inaugurar a Bonastre l’exposició itinerant Tota pedra fa pared. La pedra seca a Catalunya, una exposició que va néixer a impuls de l’Associació per a la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i que ha contribuït a fer-la realitat la Direcció General de Cultura Popular.

L’acte inaugural va estar presidit per Jordi Agràs, Director dels Serveis Territorial de Tarragona del Departament de Cultura, la benvinguda va anar a càrrec d’Ester Bartra alcaldessa de Bonastre, quant a la conferència inaugural la va realitzar Abraham Guillén, l’antropòleg que va desenvolupar la investigació sobre la tècnica de la pedra seca per l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès que impulsa i dur a terme l’IEP seguint els criteris marcats per la Unesco, integrat dins l’Inventari del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya (IPEC).

PUBLICITAT

Quan l’IEP va demanar aquesta exposició va plantejar portar-la a Bonastre, tot i ser un municipi petit, perquè té una enorme riquesa en pedra seca i perquè cal reivindicar el paper del pobles petits en la conservació i posada en valor del patrimoni immaterial i material que envolta la pedra seca.

PUBLICITAT

L’Institut d’Estudis Penedesencs és membre de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya (OPEI) i enguany dedicar les XXVIII Jornades d’Estudis Penedesencs a La pedra seca i les casetes de vinya al Penedès Històric. Dins aquestes jornades s’estrenen sis documentals dedicats a la pedra seca que participen a la Xa Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic; així com un bon nombre de col·loquis i ponències con participen representats d’altres entitats que s’integren en el programa Etnologia en Xarxa. També està prevista la presentació de la investigació ja citada realitzada per Abraham Guillén dins el programa «Cultura Viva». Les activitats es realitzaran majoritàriament en suport virtual.    

També et pot interessar

Comentaris