Els Verds organitzen un Tots Sants ben diferent

FOTO: Jose Paredes
28/10/2020 - 20:00h

Dissabte hi haurà la presentació d’un llibre, concert, passi de documental i debat presencial amb els caps de les principals colles

Com cada 1 de novembre, Tots Sants, els Castellers de Vilafranca celebraran la diada de la colla. Tot i la pandèmia, la colla ha dissenyat un cap de setmana amb diverses activitats que compleixen totes les mesures de seguretat.

Demà dissabte, a les 11 del matí, al pati de Cal Figarot s’hi farà la presentació del llibre ‘Breu història dels castells i la muixeranga als Països Catalans’. L’acte comptarà amb l’autor, Jordi Beltran, i el casteller, historiador de cultura popular i cronista, Eloi Miralles.

A continuació hi haurà un concert-vermut a càrrec de Manu Sabaté i Carles Marigó. Tots dos actes tindran un aforament reduït al 50%, l’ús de la mascareta serà obligatori i no es podrà consumir ni begudes ni menjar.

El mateix dissabte, però a les 19.30h al Casal de Vilafranca, es projectarà el documental ‘Concurs 1970. El desafiament Nens-Vella’, produït per la Biennal de Castells i l’Ajuntament de Tarragona. Les entrades per aquest acte costaran 1€ pels socis de la colla i de 2€ pels no socis i es podran comprar al llarg de la setmana a través de la pàgina web de la colla.

Els seients s’assignaran per estricte ordre d’arribada, per evitar els moviments dins la sala i les portes del Casal s’obriran a les 7 de la tarda, tot i que s’està estudiant poder avançar l’hora de l’acte per fer-ho més compatible amb el toc de queda.

Un cop acabada la projecció, també al Casal hi haurà un debat amb els caps de colla de les principals colles del país: Albert Martínez, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls; Jaume Martí, de la Colla Joves Xiquets de Valls; Nani Matas, dels Minyons de Terrassa; Gorka Bertran, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona; i Sisco Benet, dels Castellers de Vilafranca.

El moderarà la periodista vilafranquina Judit Benages i vol donar continuïtat al debat telemàtic que ja es va organitzar durant el confinament de la primavera passada.

Els actes de celebració de Tots Sants continuaran l’endemà, diumenge dia 1 de novembre. Com és tradicional, a les 9 del matí hi haurà matinades pels carrers de Vilafranca amb els grups de grallers i gralleres de la colla. Més tard, a les 11 del matí a Cal Figarot, es donarà la benvinguda als caps de colla de les colles convidades els últims anys per Tots Sants: els Capgrossos de Mataró, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants. En aquest acte, se’ls farà un reconeixement i agraïment per la seva participació i compromís en la diada de Tots Sants.

Els Castellers de Vilafranca tancaran així la temporada més atípica, estranya i trista de la seva història, on una pandèmia d’abast mundial ha impossibilitat fer allò que més agrada a la colla: fer castells.

També et pot interessar

Comentaris