Vilafranca en Comú demana més habitatge social

Avatar
27/10/2020 - 19:00h

Els comuns creuen que és molt preocupant que la meitat de la població de Vilafranca no pugui llogar un pis si no hi dedica el 40% dels seus ingressos

Vilafranca en Comú creu que la diagnosi del Pla Local d’Habitatge ha posat en evidència que Vilafranca té un important dèficit en l’habitatge social, en general, i d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) de lloguer, en particular, i un envelliment del parc d’habitatge. Tot plegat mostra que “l’equip de govern no ha fet els deures”, tal i com ha vingut denunciat Vilafranca en Comú i ha expressat Xavier Cadafalch.

PUBLICITAT

Segons VeC, la diagnosi del pla és molt preocupant: “la meitat de la població no pot accedir a llogar l’habitatge si no hi dedica el 40% dels seus ingressos, des de 2012 no s’ha fet cap promoció de HPO i el 95% dels que hi havia d’abans s’han convertit en propietat particular, la demanda de HPO se situa en 1.238 peticions, el parc d’habitatges està envellit i un 30% necessita rehabilitació energètica. És cert que s’han fet coses, però del tot insuficients”, afirmen els comuns.

El regidor de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat ha apuntat que els objectius per Vilafranca son els que marquen la Llei del Dret a l’Habitatge i el Pla territorial sectorial d’Habitatge de Catalunya: arribar al 15% de parc solidari d’habitatge destinat a polítiques socials i al 6% d’HPO de lloguer el 2035. Per aconseguir-ho és necessari que tant la Generalitat, com l’estat, facin les inversions necessàries.

PUBLICITAT

Arnabat ha assenyalat que VeC proposa les següents línies estratègiques de l’Ajuntament per tal de complir amb aquest objectius i garantir habitatge digne i assequible per a tothom: promocionar la rehabilitació d’habitatges; Instaurar el 30% d’HPO en les construccions d’habitatges de més de 600m2 en sòl urbà consolidat; augmentar el parc municipal d’habitatge de lloguer (exercint el dret de tempteig i retracte o a partir del 10% de sòl públic generat per l’aprofitament mitjà i d’altres sols municipals); augmentar els ajuts als lloguers i aplicar la Llei de Lloguers; augmentar el pressupost municipal destinat a habitatge; actuar perquè els grans tenidors destinin els habitatges buits a habitatge social i, finalment, promocionar noves formes d’accés a l’habitatge, especialment el cooperatiu.

També et pot interessar

Comentaris