Excepcionals concerts de l’Escolania de Montserrat a Vilafranca

Imatge recent del concert de l’Escolania de Montserrat, a Vilafranca
26/10/2020 - 18:44h

El cor infantil va cantar divendres en dues sessions a benefici de les obres de la basílica de Santa Maria

L’Escolania de Montserrat, un dels cors musicals de més renom mundial, va oferir divendres al vespre dos concerts excepcionals a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès.

Organitzats per la Fundació Pinnae i la Comissió de Santa Maria 2020, els concerts es van fer a benefici de les obres de la teulada del temple vilafranquí, que va tenir un aforament limitat per garantir el distanciament social i que les mesures de seguretat pel coronavirus de la Covid-19 es compleixin degudament.

Així, per exemple, l’organització va fixar escrupulosament l’ús obligatori de mascareta i de gel hidroalcòholic a tothom per la desinfecció de mans i, a més, va esglaonar tant l’entrada com la sortida del públic de l’església, que es va fer per dues portes diferents i amb un control eficient.

El programa

Les dues sessions musicals de l’Escolania en aquesta visita benèfica a Vilafranca van incloure, amb una durada aproximada d’una hora i sense interrupció, una primera part de cants a la Verge i una segona dedicada a la cançó popular i d’autor.

Pel que fa a la primera part, va escoltar-s’hi la peça gregoriana ‘Germinans germinabit’, ‘Salve d’ecos’, de Joan Cererols; ‘Magnificat’, d’Anselm Viola; ‘La Mare de Déu’, d’Àngel Rodamilans; i l”Ave Maria’ de Schubert.

A la segona part del concert, el programa incloïa ‘La filadora’, de Joan Just; ‘El cant dels ocells’, de Francesc Civil; ‘La dama de Mallorca’, obra de Baltasar Bibiloni; i tres peces d”El bestiolari’ d’Albert Guinovart: ‘Aranya de sostre’, ‘Rossinyol viatger’ i ‘Ull de bou de festa major’.

Els concerts van acabar amb uns emotius cants del ‘Virolai’, amb el públic dempeus i cantant amb els escolans.

Val a dir que la direcció de l’Escolania va comptar, com és habitual, amb Llorenç Castelló; i que la interpretació al piano va anar a càrrec de Mercè Sanchis.

Tres escolans penedesencs

Entre els dos concerts, el 3d8 va parlar una estona amb els tres membres de l’Escolania de Montserrat que són fills del Penedès. Concretament, és el cas de Gabriel Bosch, de 13 anys i natural de Sant Sadurní d’Anoia; Nil Gascón, d’11 anys i resident a Torrelavit; i Oriol Masdeu, de 13 anys i veí de Puigdàlber.

Oriol Masdeu, Nil Gascón i Gabriel Bosch, els tres escolans penedesencs.

Els tres, amb una trajectòria entre 3 i 5 anys al prestigiós cor infantil montserratí, van remarcar la il·lusió i alegria que els havia fet de cantar a la capital de l’Alt Penedès. “Som a prop de casa i és el primer concert d’aquesta temporada”, apuntava en aquest sentit Nil Gascón.

També et pot interessar

Comentaris