Carme Junyent i Bel Zaballa parlaran sobre el futur del català

26/10/2020 - 10:30h

L’acte, organitzat per la secció literària de l’Agrícol, es farà dimecres a les 8 del vespre

La lingüista Carme Junyent presentarà el seu darrer llibre, El futur del català depèn de tu (una guia per evitar que la llengua catalana desaparegui), publicat a Edicions La Campana amb la coŀlaboració de la periodista Bel Zaballa. L’acte s’ha programat per al proper dimecres 28 d’octubre, a les 20h, a la Sala Kichner del Centre Artístic Penedès L’Agrícol, organitzat per la secció literària de l’entitat. Per tal de poder garantir la seguretat sanitària, l’aforament de l’acte serà limitat i l’entrada es farà segons l’ordre d’arribada fins a completar la capacitat prevista.

El futur del català depèn de tu va néixer com un encàrrec de l’editora Isabel Martí a Carme Junyent i ha estat possible gràcies al tàndem a quatre mans que va fer amb la periodista i correctora Bel Zaballa, i que compta amb una introducció titulada, sense complexos, “El llibre que m’han escrit”.

Carme Junyent és científica acreditada, Creu de Sant Jordi, professora de la Universitat de Barcelona i especialista en llengües amenaçades d’arreu del món. Coneix profundament els tics, les autotrampes i, en definitiva, els símptomes d’un camí sense retorn. Per això ens alerta i ens explica de manera clara i diàfana el com i el perquè el català està malalt.

La lingüista dona dades per posar en context la situació de la llengua catalana. Les darreres xifres ja no parlen de comarques, sinó d’àmbits territorials. Pel que fa a parlants habituals, el Penedès està en un alarmant 38%. A banda de les Terres de l’Ebre, cap àmbit territorial –ni a la Catalunya Central ni a les comarques gironines– supera el 60%.

També et pot interessar

Comentaris