La 30a Roda de Teatre de l’Alt Penedès arrenca aquest cap de setmana

Sílvia Sellarès i Pere-Joan Ullate, membres de la GATAP flanquejant el conseller de cultura del CCAP, Antoni Romeu | 3d8
Xavi Gonzàlez
20/10/2020 - 16:35h

Aquest any hi participen 11 grups amb 26 actuacions repartides en setze municipis de la comarca

Aquest cap de setmana arrenca la 30a Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès i ho fa amb molt d’optimisme i valentia però també amb moltes incerteses derivades de la pandèmia. És per això que des de la coordinadora de la GATAP (Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès) han volgut ser molt prudents anunciant les obres que aquest cap de setmana obren la roda però explicant que setmanalment s’aniran anunciant les representacions dels diferents elencs. Malgrat això expliquen que si no hi ha canvis d’última hora, el calendari està confeccionat però prefereixen anar pas a pas. Així ho van explicar els membres de la GATAP, Silvia Sellarès i Pere-Joan Ullate que estaven acompanyats del conseller del CCAP, Antoni Romeu.

PUBLICITAT

Enguany, dels 20 grups que hi ha federats a la GATAP, 11 participaran en la Roda, dos més en comparació a l’edició passada amb un total de 26 actuacions repartides en setze municipis. En aquest sentit els organitzadors han volgut destacar la incorporació de Pacs i Pontons gràcies a la implicació del Consell Comarcal i que amb aquests ja poden dir que la roda ha passat per tots els 27 municipis de la comarca alguna vegada en aquestes trenta edicions.

Pel que fa a les obres la majoria d’elles són les mateixes de la roda passada, una roda que va quedar escapçada per la pandèmia i que ja no va poder celebrar la cloenda, un acte que si tot va bé està previst per al març o abril de l’any vinent, sense determinar a hores d’ara ni dia ni lloc, sempre a expenses de com evolucioni la pandèmia.

PUBLICITAT

Dues obres d’inici

La roda arrenca dissabte (20h) al teatre Cal Bolet de Vilafranca amb l’estrena de l’obra “La deessa de les pells” del grup vilafranquí de nova creació MaGret. L’endemà (18.30h), a la societat La Torre de les Gunyoles serà el torn del grup Pirandó 84 d’Avinyo Nóu que presentarà l’obra “Políticament incorrecte”. Des de la GATAP, finalment s’ha volgut fer extensiu l’agraïment als ajuntaments i locals per creure en el teatre amateur i en la cultura en general, ara més que mai. Per això han valorat molt l’esforç i implicació dels ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i en darrer terme s’han esperonat després de l’èxit de l’Escena Penedès, que GATAP i el Casal van organitzar ara fa uns dies on el públic va respondre assistint a les representacions.

També et pot interessar

Comentaris