El Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles de la WineBS arriba a la 5a edició

19/10/2020 - 16:21h

Incorpora nous continguts, des de la gestió, fins al màrqueting, la comercialització i la producció de vi, per tal de respondre a la nova realitat empresarial

Divendres passat es va donar inici a la 5a edició del postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles que imparteixen conjuntament la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Vic (UV) i la Wine Business School de Vilafranca, amb la voluntat d’apropar els estudiants al sector del vi amb una metodologia de resolució de casos pràctics. Aquesta metodologia permet conèixer als alumnes totes les àrees de negoci de l’empresa: des de la gestió, fins al màrqueting, la comercialització i la producció de vi.

En l’obertura del nou curs, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, va afirmar que aquest postgrau és una “oportunitat única, perquè suma la capacitat, tradició i l’aposta del territori a la confiança i l’expertesa de les universitats. Professors de primer nivell permetran un coneixement profund de la gestió de l’empresa però també en el camp de l’enologia.”.

En aquesta edició del postgrau, s’ha renovat la participació d’experts en la indústria i la comercialització del món del vi. Així, en el postgrau es reserva un espai important a la cadena de valor del producte vitivinícola. Divendres es va iniciar el curs amb una sessió del professor Xavier Ybargüengoitia treballant el tema de la cadena de valor amb l’exemple d’un cas pràctic internacional, on s’analitza el procés continuat del producte en l’empresa i les necessitats en què s’ha de pensar per a col·locar de manera efectiva el producte en el mercat.

Alícia Estrada serà l’altra experta que aquest any torna a formar part del curs on s’abordarà la comunicació i la comercialització a través d’Internet, ja que la xarxa ocupa un espai cada vegada més important. Durant el postgrau s’incorporaran les eines i els canals digitals per la venda de vi, i per a les propostes enoturístiques.

Destinataris del postgrau

El programa està pensat per a emprenedors que vulguin conèixer i introduir-se en la indústria del vi; universitaris amb projecció per formar part d’equips directius dins del sector; i professionals que vulguin actualitzar els seus coneixements i accentuar les seves habilitats com a directius.

A més de l’anàlisi de tots els departaments i agents que actuen dins d’una empresa del sector del vi, el Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles permet als estudiants aprofundir en el coneixement del seu producte, posant especial èmfasi en les necessitats de venda i comercialització i, sobretot, avaluant els nous escenaris que la crisi de la Covid-19 ens ha deixat.

L’equip docent realitzarà una revisió del model de negoci atenent a la nova realitat esdevinguda amb la crisi del Covid-19.

La formació es desenvoluparà en els espais de la Wine Business School a l’edifici de l’Enològica, a Vilafranca del Penedès. Aquesta ubicació geogràfica, a la comarca de referència del sector a Catalunya, facilitarà la visita a diversos productors i empreses, amb l’objectiu d’ampliar, contrastar i analitzar els continguts del curs. L’edifici compta amb sales i espais de més de 90m2, fet que ens permet acomplir amb totes les mesures de seguretat per a la formació presencial.

El curs s’allargarà fins al 25 d’octubre de 2021. I tindrà lloc els divendres, de 16 h a 20.30h, i els dissabtes de 9 h a 14h.

Les classes presencials finalitzaran a finals de juny de 2021.

També et pot interessar

Comentaris