Veïns de Sant Pere Molanta volen que s’investigui la mort d’una quinzena de gats

18/10/2020 - 21:00h

Alguns ciutadans del municipi han presentat una denúncia perquè sospiten que aquests animals podrien haver estat enverinats

Un grup de veïns de Sant Pere Molanta ha reclamat que s’investigui la mort d’una quinzena de gats al poble. Aquestes morts s’haurien produït en el darrer mes, la majoria als carrers Sant Pere i Manel Crespo, segons es desprèn del testimoni que ha ofert una veïna del poble, Sílvia Amorós, a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Aquest grup de veïns sospita que els gats podrien haver mort per enverinament.

Olergat, l’entitat animalista que gestiona colònies de gats feréstecs al municipi d’Olèrdola, i Vilanimals “van cursar denúncia als Mossos d’Esquadra”, segons es recull en un comunicat reproduït a la pàgina de Facebook d’Olergat, on també s’apunta que cada cop són més els gats que estan desapareixent al municipi.

Sílvia Amorós confirmava que aquesta denúncia ha comptat amb el suport de veïns de Sant Pere Molanta que van alertar del cas, incloent-hi la veïna que va donar a conèixer fa un mes les primeres defuncions de gats. El veïnat també ha rebut el suport del partit PACMA.

Aquest grup de veïns consideren que existeixen dues possibilitats que explicarien aquestes morts: que algú intencionadament les hagués provocat o bé que l’ús de productes raticides o insecticides en aquests dos carrers hagués afectat els gats.

Sílvia Amorós també lamenta que no es fes cap necròpsia a un gat mort fa pocs dies. Aquest grup de veïns i les entitats que els donen suport demanen una investigació rigorosa del cas i emplacen qualsevol persona que tingui cap indici o prova que ho comuniquin a Olergat.

Control de colònies
Per la seva banda, des de l’Ajuntament d’Olèrdola només han explicat que, en tenir coneixement de neguit dels veïns, el consistori va redactar una carta que es va lliurar als veïns dels dos carrers implicats on es recordava l’actuació continuada que es realitza en matèria de control de colònies de gats així com el contingut de l’ordenança municipal de tinença d’animals en cas de detectar-se infraccions greus o molt greus.

Des del govern es recorda que li correspon el servei de recollida i control dels animals abandonats, perduts o ensalvatgits, així com el control de les colònies d’animals salvatges urbans, i que aquestes tasques s’efectuen mitjançant el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics del Penedès (CAAD Penedès).

Els gats ferals són aquells gats lliures, sense propietari reconegut, no socialitzats, i que viuen de manera habitual als carrers dels nuclis urbans i rodalies. Aquests gats són alimentats per voluntaris autoritzats per l’Ajuntament que faciliten el manteniment i seguiment de la colònia de gats, informant de l’entrada de nous individus que s’hagin d’esterilitzar o d’altres informacions.

Darrerament, segons el govern, algunes colònies de gats han proliferat, en part per la disminució de la freqüència de les captures i esterilitzacions durant les primeres fases de la pandèmia. Això ha generat malestar entre alguns veïns per les defecacions i orins a prop dels habitatges o a la via pública.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha reprès aquest servei, amb tota la celeritat possible, a fi de realitzar les captures i esterilitzacions dels gats adults de les colònies per controlar la proliferació de la colònia als nuclis urbans.

A fi de tenir una relació saludable dels gats amb les persones i millorar la convivència de la comunitat, l’Ajuntament demana la coŀlaboració ciutadana i el compliment de l’ordenança municipal de tinença animals.

També et pot interessar

Comentaris