Activitats extraescolars en temps de Covid-19

La dansa és una de les activitats extraescolars que ofereix el Casal de Vilafranca
Judit Benages
17/10/2020 - 21:00h

Entitats i empreses vilafranquines organitzen tota mena de cursos, sempre respectant les mesures de seguretat anti-Covid-19

Neteja de mans, distància i mascareta. Aquest és el protocol bàsic anti-Covid-19 i, també, lògicament, el que ha de regir a les activitats extraescolars que s’han posat en marxa en aquestes últimes setmanes.
El Procicat ha aprovat un protocol especial per a aquestes activitats on, a banda d’aquests tres eixos, ha entrat en vigor l’obligatorietat de fer un registre diari de l’assistència dels integrants del grup estable per tal de garantir la traçabilitat dels contactes estrets. El document demana que les activitats es facin en espais que permetin la distància de seguretat i que sempre que sigui possible es facin a l’aire lliure.

Activitats al Casal
Així, des del Casal de Vilafranca destaquen que el seu espai és totalment segur i que reforcen la neteja i desinfecció de les sales també gràcies a un conveni amb la Cooperativa Entrem. Per tant, no es tracta només de neteja i desinfecció, sinó de fer un pas endavant en el compromís social, ja que l’entitat treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb risc d’exclusió social.

Pel que fa a les activitats que ja s’han reprès –d’altres s’aniran incorporant a l’agenda a poc a poc– destaquen, per exemple, el projecte Artèria, que serveix per formar grups de totes les edats interessats en el teatre i el cant amateur o amb projecció de futura professionalitat.

A banda, a la franja d’edat d’infants i joves, hi ha l’escola de bàsquet (o bàsquet federat), anglès, dansa i robòtica. Com a novetats destaquen el teatre, el cant i les sardanes. Des del Casal, el seu gerent, Salvador Casals, explica que estan molt satisfets d’haver recuperat les sardanes, ja que l’any que ve la secció folklòrica de l’entitat faria 75 anys i esperen poder celebrar aquest aniversari amb un bon grup de sardanes.

Per als adults ofereixen anglès, dansa, gim-jazz, teatre, belles arts, iniciació al dibuix i a la pintura, Aula d’Humanitats amb cursos d’història i de filosofia, restauració de mobles, fotografia amb Club Diafragma, sortides al teatre a Barcelona, ball swing amb Swing Vilafranca, gimnàstica de manteniment, gyrokinesis amb Teresa Agut, ioga i billar.

PUBLICITAT

Nou curs al ZIG ZAG
Per la seva banda, el centre d’expressió plàstica ZIG ZAG, ubicat des de fa més de 20 anys al centre de Vilafranca, inicia un nou curs adequant-se a les normatives i oferint tallers per a infants de 2 a 4 anys acompanyats per un adult i també tallers per a nens i nenes de 4 a 6 anys en què l’infant s’endinsa al món creatiu i l’aprenentatge del dibuix, guiats per Muntsa i Núria Tomàs.

Per altra banda, el centre ofereix propostes per a nens i nenes de primària, adolescents, joves i adults, en què cada alumne tria la tècnica i el projecte. És un treball personalitzat (s’hi treballen tècniques com cartó pedra, mosaic, fusta, electricitat, cistells…) amb Marc Sadurní i Maria Ruiz.

També hi ha grups d’altres capacitats; de gent gran al matí (on es barreja plàstica i vida social) i un taller de dibuix i pintura, còmic i iŀlustració, on Lluís Masachs s’adapta a cada alumne per tal que aquest faci el treball que més li agradi. Els divendres també hi haurà un taller de mitja i cal destacar que enguany no hi ha matrícula, sinó que només es paga la quota mensual.

PUBLICITAT

Excellens
Finalment des d’Excellens, també a Vilafranca, ofereixen classes de reforç escolar des de primària fins a batxillerat, amb el seguiment personalitzat i l’atenció a la diversitat com a eixos principals.

I és que el centre vetlla pels alumnes que tenen necessitats educatives específiques, a qui ofereixen suport i també aborden els casos, si cal, des d’un servei psicològic i psicopedagògic.

Per altra banda, a Excellens també promouen les tècniques d’estudi, facilitant estratègies i fomentant l’organització i els hàbits d’estudi, i ofereixen cursos d’anglès destinats a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys.

Per altra banda, també tenen l’activitat ‘Petit Xef’, on s’introdueixen els més petits al món de la gastronomia mitjançant l’experimentació, l’observació i la participació activa. Finalment, cal destacar el curs ‘Científicum’, dirigit a infants i joves a partir dels 5 anys, on tindran l’oportunitat de descobrir els secrets de la ciència a partir de la realització de diferents experiments.

Ara, només cal triar entre tot aquest ventall de propostes. Us hi animeu?

També et pot interessar

Comentaris