Colomer Pagès, August Rosell i Pere Lluís Via exposen a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer

Una obra de Pere-Lluís Via
Avatar
16/10/2020 - 21:43h

Tres tècniques, tres estils, tres persones totalment diferents a qui els uneixen principalment dues coses: el pinzell i la passió per treballar cada dia amb la seva obra

Des d’aquest divendres i fins al 22 de novembre l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae presenta una exposició coŀlectiva de tres grans artistes i actualment un referent de l’expressió plàstica a casa nostra. Colomer Pagès, August Rosell i Pere-Lluís Via, tres tècniques, tres estils, tres persones totalment diferents a qui els uneixen principalment dues coses: el pinzell i la passió per treballar cada dia amb la seva obra.

PUBLICITAT

Concepció pictòrica

Per ordre cronològic, ens trobem primer amb Colomer Pagès, un artista que de ben petit ja va mostrar un gran interès per la pintura. La seva principal inspiració van ser els pintors francesos impressionistes, que van representar un descobriment en la seva pintura el sentit de la llum i el color, i amb qui se sentia a prop en la concepció pictòrica. Colomer té un domini extraordinari del pinzell i un traç molt particular que fa de la seva obra un segell que s’identifica sense necessitat de veure la firma. La seva obra és molt personal i transmet un sentit únic per cada persona que la mira.

Art més figuratiu

Tot seguit trobarem a les parets de la sala obra d’August Rosell, qui porta més de quaranta anys d’experiència i ens deixa una clara petjada amb el seu estil pictòric. La seva pintura s’ha anat desenvolupant des d’un art més figuratiu, romàntic, íntim i atmosfèric, a una expressió més àgil i vibrant, sense pinzellades i grans detalls però creant un ambient càlid, amb espais de molts clarobscurs que li dona aquest toc tan personal.

Artista de cap a peus

Per finalitzar aquesta visita hi trobem la obra de Pere Lluís Via, un artista de cap a peus amb un tarannà i segell molt personal, que ha viatjat per molts indrets i ha estat present a moltes fires d’art arreu d’Europa. Un artista que ha explorat des dels seus inicis molts territoris. Entre les seves obres, trobem una gran varietat de paisatges, com platges, vinyes, camps entre altres. Un distintiu tan únic del seu art són els cels i núvols grans, als qui ell sempre els ha donat molta importància a les seves teles.

PUBLICITAT

Un gran nivell

L’exposició mostra el gran nivell d’aquests artistes vilafranquins, i prova d’això és la fusió que ofereixen en aquesta ocasió amb les seves obres, amb colors i estils diferents però compartint les parets d’aquesta cèntrica sala del Fòrum Berger.

L’entrada és lliure i gratuïta, però és obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai i l’aforament serà limitat i regulat a la mateixa recepció.
L’exposició restarà oberta fins al 22 de novembre en horari de dijous a dissabte de 18a 20h i diumenges i festius de 12a 14h i de 18a 20h.

També et pot interessar

Comentaris