Un col·loqui obrirà els actes de l’Any Mir Geribert

Avatar
15/10/2020 - 11:27h

El 7 de novembre sis ponents de renom exposaran el seu punt de vista personal i professional sobre el Príncep d’Olèrdola

Amb la intenció de donar a conèixer el territori, i un dels personatges més importants del Penedès històric, neix el projecte “Any Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Mil anys després”. El projecte, liderat per l’Ajuntament d’Olèrdola, junt amb un grup promotor, i que compta amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i la Diputació de Barcelona, entre d’altres. Així, el proper 7 de novembre a les 11 del matí, al local de Sant Jaume de Moja, s’inaugurarà l’any amb la primera activitat: 5 col·loquis on persones conegudes com Enric Calpena (periodista), Oriol Garcia Quera (dibuixant), Bienve Moya (gestor cultural), Mercè Sarrias (guionista de sèries de televisió), Coia Valls (escriptora) i Jordi Romeu (escriptor), presentaran el mite de Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Tanmateix, l’acte serà acompanyat per l’actor Toni Albà, que també participarà de la jornada.

PUBLICITAT

Els ponents exposaran el seu punt de vista personal i professional sobre el personatge i l’època en que va viure, i ho faran d’ una manera lúdica, propera i sempre amb la intenció de difondre la vida d’un personatge important pel territori així com la ciutat alt-medieval d’Olèrdola, ciutat mil·lenària amb un valor historicoarqueològic per explotar.

Durant el 2021 es durà a terme l’acte principal de l’any Mir Geribert, un congrés de caràcter científic on estudiosos i estudioses de renom tractaran d’aprofundir en el coneixement de la formació del sistema feudal o la configuració del Penedès com a terra de frontera entre la Catalunya nova i la Catalunya vella; sempre amb la figura de Mir Geribert i Olèrdola com protagonistes

PUBLICITAT

Del recull d’aquestes i altres activitats es pretén realitzar una exposició que pugui recórrer el territori català per poder donar a conèixer la petjada que dit personatge va deixar en la creació de les terres que ara coneixem com a vegueria Penedès.

Per poder garantir la seguretat dels l’acte i complir amb l’aforament permès, caldrà realitzar un correu electrònic a mulinaripm@olerdola.cat per confirmar l’assistència.

També et pot interessar

Comentaris