Dissabte torna el Big Draw a Vilafranca

Xavi Gonzàlez
14/10/2020 - 17:22h

Durant dues hores i mitja els participants podran participar als tallers ideats sota el lema “Un clima de canvi”

Un any més, i ja en van cinc de consecutius la ciutat de Vilafranca torna a participar en el Big Draw! Una celebració especial d’homenatge al benestar i gaudi que comporta la pràctica artística del dibuix i la il·lustració. El lema del Big Draw d’aquest 2020 és A climate of change (Un clima de canvi) i tots els tallers s’han pensat per aprofundir i afavorir amb la idea de saber gestionar els recursos naturals i cuidar el planeta on habitem.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, acompanyat de la tècnica del servei Sílvia Amigó i de representants dels col·lectius organitzadors van presentar l’edició del Big Draw a Vilafranca, que oferirà sis tallers de dibuix aquest dissabte en horari de 17.30 a 20h. Els tallers estaran ubicats en diferents emplaçament del centre de la vila i la participació és oberta a tothom, sense límits d’edat i no requereix inscripció prèvia. L’edició d’aquest 2020 està marcada per les mesures de seguretat Covid19 i en els tallers hi haurà control d’aforament, es garantirà la higiene de tots els materials que s’utilitzin i el manteniment de la distància de seguretat.

PUBLICITAT

Col·lectius participants

Un any més el festival l’organitzen els mateixos col·lectius que són: L’Escola Municipal Arsenal, el Col·lectiu d’il·lustradors Gargot, el Zig-Zag Centre d’Expressió Artística i el Batxillerat artístic de l’Institut Milà i Fontanals.
Aquests quatre col·lectius han escollit diferents espais de la ciutat i diverses tècniques de dibuix i il·lustració participativa en format de taller per tal que tothom que ho desitgi s’acosti i participi en aquesta gran festa del dibuix. En total seran 6 tallers gratuïts adreçats a totes les persones que vulguin experimentar de manera lliure, espontània i gratuïta el món del dibuix.

Els tallers

 1. Un bosc enmig de la Vila. Col·lectiu Gargot, a càrrec de Thais Miguel i Míriam Díaz. Al Palau Baltà.
  Conviden a crear un bosc en mig de la vila. Amb material reciclat es crearà i es reflexionarà a través de l’experimentació artística sobre la importància dels boscos. Al final del taller tothom es podrà emportar un trosset de bosc cap a casa.
 2. Planeta terra. Institut Milà i Fontanals. A la plaça de la Vila.
  En un paper el participant es transformarà en un animal utilitzant la tècnica de la papiroflèxia. Animals que formen part dels nostre ecosistema del planeta Terra. A partir de l’animal creat es podrà dibuixar textures pròpies de l’animal imaginat. En acabar les creacions es podran penjar a l’arbre o posar dins l’oceà, dues instal·lacions creades pels alumnes del batllxillerat artístic del Milà.
 3. Acció, Reacció, dibuix. Escola Municipal d’Art Arsenal. Al Claustre dels Trinitaris.
  Enguany proposen treballar en un dibuix col·laboratiu de gran format. El taller es planteja com un acció col·lectiva amb l’objectiu de convertir temporalment la superfície de terra del claustre en un llenç i utilitzar materials naturals per representar un fons marí a partir del treball de trepa.
 4. Desglaç al Pol Nord. Zig Zag Centre d’expressió plàstica. A la plaça de Santa Maria.
  Taller de dibuix fet amb la tècnica de les ceres de colors. Il·lustrarem un animal àrtic juntament amb un paisatge gelat sobre un suport de paper amb el fons de color negre.
 5. Com és el meu planeta. Col·lectiu Gargot, a càrrec de Mariona Ríos, Javi Gutiérrez i Joan Ramon Buisan. Al pati de l’Escorxador.
  Es pintarà amb acrílics un fons abstracte i hi s’afegiran materials orgànics per donar-hi textura, com sorra, closques de fruits secs… es pintarà amb les mans, amb fulles seques, amb papers arrugats, branquillons.
 6. Pedres i bastons. Col·lectiu Gargot, a càrrec de Martí Casanovas i Òscar Virgili. Al pati de l’Escorxador.
PUBLICITAT

Fent servir pedres i bastons de fusta com a llenços els participants s’emportaran un bonic record del Big Draw a casa sense haver contaminat gens ja que tots els materials que utilitzarem seran orgànics i/o reciclats.
Fundada l’any 2000 a la ciutat de Londres, The Big Draw Festival és una organització d’educació artística que promou el llenguatge visual i el llenguatge del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i creativitat.

També et pot interessar

Comentaris