Els treballadors de Bergé Logística denuncien que Saint-Gobain els ha substituït amb personal d’una ETT

Treballadors de Bergé Logística protestant a les portes de Saint-Gobain. FOTO: ACN
14/10/2020 - 12:45h

La plantilla, que està en vaga des des d’aquests dimecres, lamenta que la cristallera ha rescindit el subcontracte de forma unilateral

Els treballadors de Bergé Logística, una empresa subcontractada per Saint-Gobain a l’Arboç, han començat aquest dimecres una vaga indefinida davant l’amenaça de tancament com a conseqüència de la crisi de Sant-Gobain, que hauria rescindit el seu contracte amb Bergé.

Els 43 treballadors de l’empresa han denunciat que la multinacional cristallera ha rescindit el subcontracte de forma unilateral per substituir-los amb personal procedent d’una empresa de treball temporal (ETT).

Aquest dimecres, el 100% de la plantilla de Bergé a l’Arboç ha començat tècnicament una vaga indefinida, tot i que des d’ahir dimarts Saint-Gobain ja no els permet accedir a les instal·lacions.

Els treballadors, dedicats a tasques de càrrega i descàrrega de material, se senten “indignats” i reclamen recuperar el seu lloc de treball o bé ser recol·locats en una altra fàbrica on Bergé Logística presti servei.

“Si ens haguessin substituït per personal recol·locat procedent del tancament de Saint-Gobain Glass, podríem entendre alguna cosa, però no entenem que contractin treballadors d’una ETT”, denuncia a l’ACN Xavi Garcia, portaveu de l’assemblea de treballadors de Bergé Logística.

Garcia lamenta que la seva empresa els va comunicar extraoficialment la rescissió del contracte a l’Arboç ara fa una setmana, però subratlla que no va ser fins aquest passat dilluns a la nit quan els van notificar formalment que l’endemà ja no podien anar a treballar a Saint-Gobain.

Des de l’assemblea critiquen que Bergé Logística justifiqui els acomiadaments per una decisió unilateral de la firma cristallera. “Ens diuen que ells són els primers damnificats perquè no tenen opció d’oferir-nos feina, però som nosaltres els que ens hem quedat al carrer”, es queixa Garcia, que acusa Saint-Gobain d’estar “precaritzant la feina a tot el Penedès”.

La plantilla de Bergé Logística s’ha manifestat aquest dimecres al matí a les portes de la cristallera a l’Arboç amb la intenció “de fer apujar els colors als responsables de recursos humans i a la direcció de Saint-Gobain”, i adverteixen que mantindran la protesta durant els propers dies. “Volem mantenir els 43 llocs de feina que tant ens han costat de dignificar, i que ara ens volen robar”, insisteixen.

En el marc de la mobilització dels propers dies, Garcia insta els treballadors de Saint-Gobain a fer-los costat, i els recorden que ells “van donar la cara” quan la plantilla de la cristallera es va mobilitzar contra el tancament de la divisió Glass. “Enteníem que era una lluita de tots, i ara esperem que aquella solidaritat ens sigui retornada”, defensen.

Si finalment no poden revertir els 43 acomiadaments a Saint-Gobain, l’assemblea insta l’empresa a buscar recol·locacions en altres fàbriques. Si això tampoc fos factible, diuen que es resignen a entomar els acomiadaments “sempre i quan hi hagi una bona indemnització”.

En aquest sentit, Garcia lamenta que ara per ara els ofereixen cobrar 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats. Una quantitat que consideren “misèria” per a aquells empleats que porten poc temps a la planta.

També et pot interessar

Comentaris