La 25a Mostra de Teatre de Barcelona selecciona dos treballs de la granadenca Gisela Guitart

Una imatge de l’obra CORtradiccions
12/10/2020 - 15:55h

‘W.I.T.C.H’ i ‘CORtradiccions’ es podran veure al teatre del Raval els propers 20 d’octubre i 3 de novembre

Des del 5 d’octubre fins al 3 de novembre se celebra la Mostra de Teatre de Barcelona, que enguany arriba al seus vint-i-cinc anys de vida, i ho fa aixecant el teló una vegada més al Teatre del Raval. Així, creadors, actors i directors tindran la possibilitat de mostrar els seus treballs dins del panorama teatral de la ciutat i del país. En aquesta 25a edició, 10 companyies (d’entre més d’un centenar que s’hi van presentar) oferiran els seus espectacles.

Segell penedesenc

Cal destacar que l’actriu granadenca Gisela Guitart presenta dos dels seus projectes teatrals dins de la mostra.
Així, el dimarts 20 d’octubre a les 20.30h al Teatre del Raval hi oferirà W.I.T.C.H, una obra de ficció basada en fets reals en què Guitart participa com a actriu. El Women’s International Terrorist Conspiracy from Hell (W.I.T.C.H.) va aparèixer a finals dels anys 60 a Nova York, amb la Robin Morgan la Judy Gumbo i l’Ànima Hoffman al capdavant. Vestides de bruixa, i mitjançant el teatre de guerrilla, les integrants del grup protestaven contra el sexisme, la guerra del Vietnam i el capitalisme. La dissenyadora de llums i tècnica de llums i so d’aquesta obra és Ivet Garriga, de Banyeres del Penedès.

Igualment, el dimarts 3 de novembre a les 20.30h al Teatre del Raval s’hi representarà CORtradiccions, d’Ímpetu Teatre, el treball de final de grau de Guitart del qual és cocreadora i actriu. L’obra explica la història del Julio i l’Arlet, que després de quatre anys de relació s’independitzen. Però per por de repetir els patrons familiars, decideixen deixar enrere la monogàmia i obrir la relació. Aquesta decisió els conduirà per un seguit de situacions que no s’haurien imaginat mai. CORtradiccions parla de la importància de ser sincers amb la parella, però sobretot amb un mateix; parla de la por a la monotonia, a deixar perdre noves experiències, que se t’escapi la vida; parla d’inseguretats d’un mateix i de la seva acceptació; parla de no voler seguir patrons familiars; d’esforçar-se a ser qui no ets; parla dels bagatges socials, culturals i familiars que carreguem; parla d’incongruències, de contrarietats; parla de l’amor en les seves diferents formes. Parla de tot allò que a vegades ens costa expressar, perquè tenim por d’acceptar que al cap i a la fi som humans.

Gisela Guitart va néixer el 1995 i és granadenca. Està graduada en art dramàtic per l’Institut de Teatre de Barcelona, és sommelier i integrant del ball de les Gitanes de Vilafranca.

Iniciativa sociocultural

La Mostra de Teatre de Barcelona és un projecte sociocultural i artístic que es va iniciar l’any 1995 amb Empar López (actriu i directora catalana) com a ànima del projecte, i organitzada per Artípolis Associació Cultural, amb la voluntat de facilitar als actors, autors i directors la promoció dels seus espectacles dins del panorama teatral del nostre país. La Mostra és una plataforma necessària per als professionals del sector i les companyies que volen projectar-se professionalment, i és també un gran aparador per als directors de càsting de teatre i cinema i per a productors de sèries televisives, ja que hi poden veure com es desenvolupa l’actor a nivell personal, individual i coŀlectiu, sempre davant d’un treball viu, autèntic i irrepetible de plurals resultats, que de vegades, en una prova o un càsting no es poden mostrar, potser senzillament perquè l’actor no està en el moment adequat o al lloc oportú.

També et pot interessar

Comentaris