La pandèmia de la Covid-19 pot fer créixer les malalties mentals

Una de les activitats organitzades per l’entitat ‘El Turó’ d’atenció comunitària a les persones amb problemes de salut mental
Judit Benages
10/10/2020 - 12:10h

Segons un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya en aquests moments la salut mental del 46% dels catalans està en perill

Aquest dissabte dia 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, que enguany no podrà celebrar cap acte presencial a causa de la pandèmia però que, igualment, es vol reivindicar.

I és que segons un estudi vinculat a la Universitat Oberta de Catalunya, la salut mental del 46% dels catalans està en perill, i 6 de cada 10 persones es van sentir deprimides durant el confinament. D’altra banda, la incertesa sobre les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària són una font d’angoixa, neguit i estrès per a tothom.

PUBLICITAT

A més, diferents informes de les Nacions Unides alerten que la pandèmia està posant de manifest una sèrie d’efectes que podrien derivar en un augment de les malalties mentals en la població.

Per rebaixar aquesta problemàtica, des de la Taula per a la Salut Mental de l’Alt Penedès demanen inversions en diferents àmbits, com ara el sanitari i el de coŀlectius vulnerables, com ara la gent gran, els joves i els infants, i també destaquen la importància de revertir la situació de pèrdua de llocs de treball i fomentar un nou model saludable i innovador “perquè el treball de qualitat no només ofereix estabilitat econòmica, sinó també emocional i social”.

PUBLICITAT

Des de la Taula per a la Salut Mental de l’Alt Penedès apunten també que “per dignificar la vida de les persones cal atendre-les per promocionar la seva autonomia i una eina indispensable per fer-ho possible és l’habitatge protegit, amb residències i pisos tutelats”.

Des de la Taula per a la Salut Mental ens han dissenyat aquest vídeo:

També et pot interessar

Comentaris