ERC, CUP i VeC reclamen que es tornin a fer els plens presencials

07/10/2020 - 06:00h

Creuen que ja és hora de trobar-se a la sala de plens i deixar que la ciutadania entri, sempre complint totes les mesures de seguretat

ERC, CUP i Vilafranca en Comú han demanat aquesta setmana que el govern torni a fer els plens municipals vilafranquins de forma presencial.

Els tres grups municipals entenen que durant l’estat d’alarma aquests plens telemàtics eren justificats, en tant que única via de treball possible, no obstant això, creuen que a dia d’avui, si es segueixen totes les mesures sanitàries establertes per la Generalitat de Catalunya, és possible la presencialitat al Ple. En aquest sentit, consideren que hi ha poca voluntat per part del govern de Vilafranca ja que en altres ocasions ja ha celebrat actes institucionals amb un major nombre de persones.

ERC, CUP i VeC creuen que amb els plens telemàtics s’està retallant un dret fonamental de la ciutadania com és el de participació i assistència als plens, alhora que s’està donant poca visibilitat i transparència institucional. És per això que lamenten que durant aquest temps els plens només s’hagin emès en streaming i no hagin estat retransmesos per Penedès Televisió ni tampoc per Ràdio Vilafranca. A més a més, consideren que amb la presencialitat al ple, el debat polític és més participatiu i per tant, més enriquidor per Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris