L’Escena Penedès torna a obrir el teló del Teatre Casal aquest cap de setmana

06/10/2020 - 11:02h

Organitzat pel Casal i la GATAP, a l’edició hi participen quatre grups de Les Gunyoles, Ordal, Avinyó Nou i Vilafranca

El Festival que marida grups amateurs de teatre amb el món del vi i del cava del Penedès, ha topat enguany amb la COVID-19 i amb el míldiu. Malgrat tot, el Casal de Vilafranca i la Coordinadora GATAP (Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès) aposten per seguir impulsant el festival d’origen Penedès. Quatre dies, quatre grups de teatre, una master class, i diversos cellers i bodegues del Penedès es trobaran i conviuran (amb distància) al Teatre Casal.

Promovent la cultura i reivindicant la seva seguretat, canviant un xic el format dels maridatges, per tal de complir amb totes les mesures preventives d’higiene i seguretat, l’Escena Penedès 2020 ha triat una imatge juvenil i molt expressiva. De mirada lluent, esperançats i delerosos per un futur millor, el jove i la jove de la fotografia del cartell (feta per en Toni Galito) anuncia la força i el cant a la vida que les quatre obres de teatre d’aquest any, volen expressar.

PROGRAMACIÓ

Divendres 9 d’octubre, a les 21 h, La Torre de Les Gunyoles representarà “Allò que tal vegada s’esdevingué” de Joan Oliver.

Dissabte 10 d’octubre, a les 21 h, Criatures d’Ordal presentarà “La revolució de les gallines”. Creació pròpia del grup.

Diumenge 11 d’octubre, a les 19 h, Pirandó 84 d’Avinyó Nou presentarà l’adaptació de l’obra “Políticament incorrecte” de Ray Cooney.

Dilluns 12 d’octubre, a les 19 h, TAT-Taller d’Assaig Teatre oferirà NINA. Adaptació de “LA GAVINA” d’Anton Txèkhov.

El dissabte 10 d’octubre, de les 10 h a les 14 h. hi haurà una Master class a càrrec de la reconeguda actriu Carme Sansa. Just quan el públic entri a la sala se li donarà una copa de vi i/o cava gentilesa de la bodega o celler col·laborador, i immediatament haurà d’anar a seure. Les butaques estaran degudament distanciades i el públic haurà de portar mascareta (excepte quan begui.) Just abans de començar l’obra, hi haurà una conversa/maridatge amb el director o directora de l’obra de teatre. La conversa donarà pistes d’allò que el públic estarà a punt de veure, tot relacionant-ho amb el vi o cava que aquest estarà degustant…

El cost de les entrades serà econòmic i les ganes i la il·lusió dels actors i les actrius de poder tornar a trepitjar un escenari, fa preveure que es veurà bon teatre! La setmana vinent es comunicaran els últims detalls.

El Casal i la GATAP volen aprofitar per agrair molt i molt la col·laboració dels cellers, bodegues i patrocinadors, què també estan passant un moment complicat. El Festival Escena Penedès rep l’ajuda del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Festival Escena Penedès és fruit de la cooperació del món associatiu, concretament entre el Casal i la GATAP. El Casal de Vilafranca es converteix durant quatre dies en el marc idoni perquè els grups penedesencs puguin disposar de més actuacions i mostrar el seu treball.

També et pot interessar

Comentaris