El vilafranquí Jordi Cuyàs, nou president del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

Jordi Cuyàs
Judit Benages
28/09/2020 - 20:15h

El càrrec és voluntari i un dels seus objectius és que l’Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia puguin unir-se en una regió sanitària conjunta

El vilafranquí Jordi Cuyàs serà d’aquí a uns dies nomenat nou president del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, després que fa prop d’un any s’hagués jubilat com a treballador de l’Ajuntament de Vilafranca, on va ser-hi més de 35 anys.

Cuyàs pren el relleu de Joan Puigdollers, també gerent de l’Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària Barcelona, que ha estat al capdavant de l’ens com a president durant els últims anys durant la fusió dels consorcis de l’Alt Penedès i el Garraf.

PUBLICITAT

Segons explica Cuyàs, l’habitual en aquests consorcis és que els presideixi una persona molt vinculada al territori i la Generalitat ha decidit que ja era hora de donar la fusió per acabada i de fer el pas de buscar qui pugui assumir el càrrec de president. I des de CatSalut s’ha proposat Cuyàs per ser-ho. Es tracta d’un càrrec totalment voluntari i, per tant, no remunerat.

El vilafranquí apunta que vol seguir la línia iniciada per l’expresident del Consorci, Antoni Jounou, i que el que vol és “potenciar al màxim els recursos hospitalaris en un moment complicat, on les reivindicacions i les demandes estan a primera ordre del dia”.

Cuyàs es manifesta “il·lusionat” sobretot també perquè els estatuts del Consorci “permeten tenir força autonomia i la possibilitat d’estendre acords amb altres agents de salut per no anar per lliure”. Així, Cuyàs vol treballar perquè l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia “puguin avançar cap a una regió sanitària conjunta”, tot i que reconeix que encara queda molt camí per recórrer en aquest sentit.

PUBLICITAT

Cuyàs es compromet a “comptar molt amb l’opinió i suggeriments dels professionals” i deixa clar que “el dia a dia l’assumeix, com sempre, la gerència, però vull que el Consell Rector treballi per donar resposta a les necessitats del sector”.

També et pot interessar

Comentaris