El vilafranquí Pau Luque guanya el 48è Premi Anagrama d’Assaig

ACN
27/09/2020 - 13:03h

“Las cosas como son y otras fantasías. Moral, imaginación y arte narrativo” reflexiona sobre l’art i aprofundeix en les relacions entre moral i ficció

‘Las cosas como son y otras fantasías. Moral, imaginación y arte narrativo’ de Pau Luque (Vilafranca del Penedès, 1982) ha guanyat el 48è Premi Anagrama d’Assaig. Una obra que reflexiona sobre l’art i aprofundeix en les relacions entre moral i ficció i sobre la complexitat dels judicis morals. El jurat està format per Jordi Gracia, Chus Martínez, Joan Riambau, Daniel Rico i l’editora Silvia Sesé. Rico ha destacat que davant el descrèdit de la ficció i la demanda de realitat, Luque “erigeix amb aquest llibre intel·ligent i entretingut un al·legat a favor de la imaginació i un elogi de la incertesa i la imperfecció”. L’assaig arribarà a llibreries dimecres 23 de setembre.L’assaig explora temes relacionats amb la imaginació sobre quin lloc haurien d’ocupar els literats i artistes als diaris i magazins, per què cultivar la imaginació literària és una forma d’impugnar un clixé misogin; com es pot entendre millor què és el poder quan l’imaginem o de quina manera l’empatia pot amagar intencions innobles.

PUBLICITAT

En total s’han rebut en aquesta edició del premi 166 originals, de 17 països, en aquesta edició del premi que està dotat amb 8.000 euros i que es convoca anualment. Dels manuscrits seleccionats per a les darreres deliberacions en van passar vuit a la final.

PUBLICITAT

Vilafranquí de naixement, Luque és assagista i ha col·laborat en mitjans com ‘El País’ i ‘CTXT’. Des del 2014 viu a Ciutat de Mèxic i és investigador en Filosofia del Dret a l’Institut d’Investigacions Filosòfiques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM).

També et pot interessar

Comentaris