Crida a la responsabilitat de les famílies a l’hora de deixar els infants a l’escola

27/09/2020 - 21:00h

En aquests primers dies de classe s’han produït davant d’alguns centres de Vilafranca aglomeracions per deixar als més petits de la casa

En aquests primers dies de classe s’han produït davant d’alguns centres de Vilafranca aglomeracions de famílies a l’hora de deixar els infants, cosa que no hauria de passar en plena pandèmia.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, explica que les direccions dels centres han treballat en plans d’obertura molt adequats, amb diferents horaris d’entrada i sortida, per evitar aquestes situacions, i que cal garantir el distanciament social. Reconeix que hi ha actituds que és difícil de canviar “d’avui per demà” i que es reajustarà tot el que sigui possible, però que cal corresponsabilitat de les famílies per evitar les aglomeracions perquè “la solució no és sempre tallar el trànsit”.

Així, des del govern s’ha ampliat la presència policial i s’han ampliat els horaris de restricció de trànsit en determinades zones. A més, s’estan posant més senyalitzacions, s’estan tallant carrers propers a escoles i pintant pas de vianants, però totes aquestes mesures no tenen cap utilitat si les famílies no es posen al cap que cal distanciament social.

La regidora vol fer arribar un missatge de “calma absoluta” i de “confiança amb les direccions de les escoles” i creu que cal que els adults aprenguin dels infants: “Els més petits ens estan donant una lliçó, i són els primers que entenen les mesures”.

També et pot interessar

Comentaris