Dues classes del Montagut, confinades per dos positius en Covid-19

Imatge d’arxiu de les últimes poques classes que es van fer per a determinats grups abans de l’estiu a l’escola Montagut
21/09/2020 - 14:25h

Des del centre s’explica que és una situació que sabien que “tard o d’hora passaria” i que ja s’han fet les proves PCR als companys de classe

L’escola Montagut de Vilafranca s’ha vist obligada a confinar dues classes del centre, concretament un dels grups de 5è de primària i un altre de 3er d’ESO, després que dos alumnes – un de cada classe- hagin donat positiu aquest cap de setmana. El director del centre, Josep Maria Lluró, apunta que la situació és “completament normal” perquè sabien que “tard o d’hora passaria”.

Lluró explica que des de CatSalut el van informar del primer positiu dissabte i, l’endemà diumenge, li van dir que n’hi havia un altre d’un altre grup. Fonts properes al 3d8 han assegurat que són dos germans, però el director no ho ha volgut corroborar-ho perquè “això són dades privades que nosaltres no podem donar”.

A partir d’aquí, el director comenta que s’ha seguit el protocol establert per la Generalitat i que, segons diu, ha funcionat “correctament”: es va avisar immediatament a les famílies dels nens i nenes que van a classe amb els positius i avui mateix els han fet les proves PCR en el mateix centre escolar, que només ha hagut d’habilitar un espai per dur-les a terme.

A partir d’aquesta tarda, a banda d’esperar els resultats de la resta de nens i nenes, les dues classes afectades hauran de seguir el curs de forma virtual durant els propers 14 dies per respectar la quarantena d’aïllament que pertoca en el cas de ser un contacte estret d’una persona positiva.

“Els infants i joves estan tots bé, això és l’important. Només estaven un xic angoixats per la prova, però ja ha passat. Nosaltres podem fer classes de forma virtual perfectament i, per tant, cal tranquil·litat i continuar amb la feina”, assegura Lluró.

Aquest és el primer cas de grups confinats a Vilafranca, que se sumen als 218 centres catalans amb 303 grups confinats, després d’haver-se detectat positius de coronavirus entre els seus integrants, segons les dades del Departament d’Educació d’aaquest dilluns.

També et pot interessar

Comentaris