Fumata blanca en el conflicte de Saint-Gobain a l’Arboç

Capçalera de la protesta laboral d’aquest diumenge a l’Arboç. (Foto: ACN)
ACN
21/09/2020 - 10:02h

La direcció i els representants dels treballadors de la Divisió Glass arriben a un acord per desconvocar la vaga

La direcció del grup Saint-Gobain i els representants dels treballadors de la fàbrica de la Divisió Glass a l’Arboç han arribat aquest dilluns a la matinada a un acord per desconvocar la vaga contra l’anunci de l’empresa de tancar el forn de la planta arbocenca i acomiadar 122 persones.

D’aquesta manera, els treballadors desbloquejaran el centre logístic de Bellvei a partir d’aquest dimarts a les sis del matí i, per tant, podrà tornar a sortir material que amenaçava de paralitzar les línies de producció de diverses multinacionals automobilístiques.

PUBLICITAT

Les dues parts han arribat a un acord de bases que haurà de regir la negociació en el període de consultes de l’ERO que afecta els treballadors de l’Arboç. El comitè d’empresa ja ha informat sobre els detalls de l’acord en una assemblea informativa aquest dilluns al migdia i, malgrat el tancament de la planta arbocenca, hi ha satisfacció entre els treballadors pel que fa a les condicions pactades.

La reunió s’ha allargat més de 15 hores, fins al voltant de les tres de la matinada, als serveis territorials del Departament de Treball després que la Generalitat s’oferís a fer de mediador.

Detalls de l’acord

Segons fonts sindicals, alguns dels punts que recull l’acord és que es garanteixen recol·locacions al 100% de la plantilla de la divisió Glass de Saint-Gobain dins del grup, prioritzant les instal·lacions de la Divisió Sekurit de la mateixa fàbrica a l’Arboç o a d’altres indrets de Catalunya.

En cas que alguns dels treballadors no ho acceptessin, tindran dret a una indemnització de 15.000 euros per a antiguitats inferiors a un any, 30.000 euros per a una antiguitat inferior als quatre anys i superior a aquesta quantitat més 60 dies per any treballat i sense límit de mensualitats a partir dels quatre anys d’antiguitat.

A banda, s’ha acordat un pla social i baixes incentivades per als treballadors majors de 60 anys i una garantia de viabilitat de deu anys per a la divisió Sekurit a l’Arboç. Si abans d’aquest període l’empresa cessa la seva activitat, s’aplicarien les mateixes indemnitzacions que recull l’acord.

PUBLICITAT

Per part del Departament de Treball de la Generalitat, han participat en la negociació empresa-treballadors de Saint-Gobain de l’Arboç el secretari de Treball, Josep Ginesta, i el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa.

Els treballadors van engegar diverses protestes contra l’ERO i a banda de diversos talls de carretera fa més de 10 dies que bloquegen les naus d’emmagatzemament de vidre per al sector de l’automoció que la companyia té al polígon industrial de Bellvei.

Per la seva banda, l’empresa havia posat com a condició indispensable per avançar en la negociació l’aixecament del bloqueig a Bellvei, que amenaça el subministrament a empreses com Mercedes o Ford.

També et pot interessar

Comentaris