La Diputació de Tarragona referma el compromís pel Museu Pau Casals

Avatar
17/09/2020 - 20:27h

La presidenta de l’ens provincial, Noemí Llauradó, visita l’equipament del Vendrell amb diversos diputats del Baix Penedès

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha refermat, aquest dijous, el suport de la institució al Museu Pau Casals, al barri marítim de Sant Salvador del Vendrell.

PUBLICITAT

Acompanyada dels vicepresidents penedesencs Quim Nin i Eva Mata, i de la diputada Imma Costa, Llauradó ha visitat aquest emblemàtic espai dedicat a la figura i l’obra del reconegut compositor vendrellenc (1876-1973).

Enguany, la Diputació de Tarragona col·labora amb la Fundació Pau Casals per dur a terme obres estructurals de l’edifici del museu, que el passat mes de juliol va ser declarat Museu d’Interès Nacional per part de la Generalitat. D’altra banda, la Diputació tarragonina també hi destina un ajut per als actes del centenari de l’Orquestra Pau Casals, que tindran lloc al llarg de 2020 i 2021.

Durant la seva visita, els representants de la Diputació han realitzat un recorregut per les instal·lacions, juntament amb l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; el vicepresident de la Fundació Pau Casals, Narcís Serra; els patrons Martí Carnicer i Joan Manuel Tresserras; la directora del Museu, Núria Ballester; i el director general de la Fundació, Jordi Pardo.

PUBLICITAT

Amb tots ells, han mantingut una reunió sobre les obres estructurals en aquest espai, en les quals la Diputació destina 250.000€, i els propers projectes de caire cultural programats per la Fundació.

En aquest sentit, Noemí Llauradó ha destacat que “invertir en cultura és invertir també en l’estat del benestar, ja que n’és un dels pilars. Cal invertir en cultura, com ara fem amb aquestes obres al Museu pau Casals, i més en uns moments complicats com els actuals a causa de la Covid-19”.

De la seva part, el director general de la Fundació, ha posat de manifest “la força extraordinària d’aquest museu”, que es tancarà temporalment d’aquí a uns mesos per fer-hi les obres i poder “reinaugurar un equipament que serà clau en la reactivació i el posicionament d’aquest territori pel que fa al turisme cultural i sostenible”.

Finalment, l’alcalde Kenneth Martínez ha indicat que “per la rellevància d’aquestes instal·lacions i de la figura excepcional de Pau Casals, referent emocional i d’identitat de primer ordre, les administracions hem de ser-hi al costat; a més, el Museu té una projecció cultural i econòmica cabdal”.

La Diputació de Tarragona forma part del Patronat de la Fundació Pau Casals que gestiona el Museu Pau Casals (www.2020.paucasals.org) ubicat a Vil·la Casals, que va ser residència del músic vendrellenc.

També et pot interessar

Comentaris