Toni Prat inaugura a la capella de Sant Joan l’exposició “Poesia visual i filosòfica”

Una de les peces que es podrà veure a la mostra de Toni Prat. FOTO: AJUNTAMENT
Avatar
16/09/2020 - 09:57h

La mostra, que es podrà veure a partir d’aquest dimecres, està emmarcada en el ‘Festival VilaPensa’ dedicat a la intel·ligència artificial

Emmarcada en els actes del Festival VilaPensa que enguany està dedicat a la intel·ligència artificial, aquest dimecres 16 de setembre, a les 6 de la tarda, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica “Poesia visual i filosòfica” del fotògraf vigatà Toni Prat.

A l’acte inaugural tindrà lloc també la conferència “Urgència de la filosofia en reptes humans com el Covid-19. Necessitat de poesofemes i poesia visual històrica” a càrrec del filòsof Gonçal Mayos.

Toni Prat és un creador d’imatges. I no d’imatges qualsevol, sinó d’imatges que es pretenen poètiques, que pertanyen a un gènere antic que anomenem modernament “poesia visual”.

PUBLICITAT

A la quarantena de fotografies que es podran veure  a la capella es juxtaposen i  es relacionen els objectes quotidians d’una manera improbable o sorprenent, de forma que aquesta juxtaposició generi en l’espectador idees escabroses, inquietants, pertorbadores.

Idees carregades a voltes de continguts polítics, de referències sexuals, de propostes que contradiuen o subverteixen la funció dels objectes que conformen la imatge. Tot plegat, en un conjunt determinat per una voluntat crítica, de provocació, amb dosis de sornegueria “i una mica de mala llet”.

Però sobretot, els poemes de Toni Prat responen a alguns plantejaments que proposava Magritte, com ara: “No és el quadre allò que importa, sinó l’efecte que produeix en la ment”, o també, “Totes les coses visibles amaguen una altra cosa visible”.

PUBLICITAT

L’exposició es podrà veure fins al diumenge 27 de setembre de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Aquest és un acte del Festival VilaPensa que cada any manté la col·laboració entre el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i Vinseum.

També et pot interessar

Comentaris