Setze edificis singulars de Vilafranca, al descobert el 26 i 27 de setembre

Avatar
09/09/2020 - 10:26h

Per a 13 edificis caldrà reserva prèvia, hi haurà aforament limitat i activitats paral·leles durant tot el cap de setmana

Aquest mes tindrà lloc la 3a edició del programa Obrim Vilafranca, la proposta de l’Ajuntament de Vilafranca que ofereix obrir als visitants edificis singulars que formen part del patrimoni cultural de la ciutat i que no acostumen a estar oberts al públic.

Obrim Vilafranca mostra l’interior d’aquests edificis patrimonials, de la mà de guies i de propietaris o persones vinculades a cada espai. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha apuntat que “és important mantenir les activitats que siguin possibles, però sempre garantint que es compleixen totes les mesures”.

PUBLICITAT

El projecte es desenvoluparà, doncs, complint amb tots els protocols de prevenció aprovats pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT. Durant les visites s’ha establert un nombre màxim de persones per assegurar que s’ofereix el servei de manera segura: s’estableix un aforament limitat, és obligatòria la utilització de mascaretes i la higiene de mans, així com el compliment de les mesures que indiquin les guies turístiques. L’accés a les visites és gratuït, però cal fer reserva prèvia de places.

Aquest any el programa, inclou un total de 16 edificis, 3 dels quals (Basílica de Santa Maria, església i claustre de Sant Francesc i església i convent dels Trinitaris) es podran visitar de forma lliure, amb aforament limitat. Per visitar els edificis restants caldrà reserva prèvia per Internet: Cal Posas, Casa Clascar, Casa Macià, Casa Salvador i Collazo “Consell Regulador D.O. Cava”, Casa Serra i Coromines, Fòrum Berger Balaguer, Palau Baltà, Casa Joan Via i Raventós, Casa de la Vila, Centre Artístic del Penedès “l’Agrícol”, Enològica, Magatzems Jean Mory, i Magatzems Torres i Vendrell (Alfons XIII). En aquesta edició, s’incorpora un nou edifici: la casa Clascar.
La regidora de Turisme, Dolors Rius, anunciava com a novetat d’aquesta tercera edició el calendari, dissabte a la tarda i diumenge al matí, i la convocatòria d’activitats paral·leles per diumenge, amb la voluntat de “dinamitzar l’activitat comercial”.

PUBLICITAT

Així, el diumenge 27 de setembre hi haurà activitats paral·leles complementàries, d’aforament limitat per ordre estricte d’arribada. Seran activitats musicals, amb la col·laboració de l’Escola de Música de Vilafranca; de dansa, a càrrec de Gimdans, i de teatre, a càrrec de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, GATAP. Les activitats es podran seguir en tres espais i repeticions horàries entre les 10 i les 14 hores.

També et pot interessar

Comentaris