El dramaturg Jordi Casanovas, premi Max de teatre del 2020

Avatar
08/09/2020 - 11:41h

El vilafranquí ha guanyat el Max a la millor adaptació i millor espectacle teatral per “Jauria”

El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas ha guanyat el Max a la millor adaptació teatral per ‘Jauría’, que a l’hora ha guanyat el premi a millor espectacle. Es tracta d’una obra creada a partir de les transcripcions del judici a la Manada.

PUBLICITAT

La gala s’ha celebrat al Teatro Cervantes de Málaga. En total s’hi van inscriure 386 espectacles, 35 dels quals van arribat a la darrera fase. Els Max consten de 19 categories a concurs i tres premis especials: el Premi Max d’Honor, que distingeix la trajectòria d’una persona per la seva aportació, entrega i defensa de les arts escèniques; el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social, i companyies aficionades amb una “excel·lent” contribució a les arts escèniques, i el Premi Max del Públic, que es concedeix a l’espectacle que obtingui més vots del públic a través de l’aplicació online #VotaMax, oberta fins al 20 de maig de 2020.

Els Max, que van ser ajornats per l’estat d’alarma decretat a l’estat espanyol, s’han celebrat sota el lema ‘L’art d’escoltar’ i ha estat dirigida per Joaquín Casanova i Elisa Ramos, responsables de la companyia andalusa La Maquiné. La cerimònia, que serveix de celebració del 150 aniversari per al Teatro Cervantes, ha comptat com a presentador amb el payaso Chochotte, personatge de l’espectacle Acróbata y arlequín, creat per Casanova i Ramos.

PUBLICITAT

D’altres premiats han estat l’actor Lluís Homar, l’actriu, directora i la dramaturga Marta Homar s’ha endut el seu segon Max, en aquest cas al millor actor protagonista per ‘La neta del senyor Linh’. Aran ha rebut el guardó a millor autoria revelació per la taca a ‘Els dies mentits’. I Casanovas ha aconseguit el Max a la millor adaptació teatral per ‘Jauría’, alhora premi a millor espectacle. A més, l’adaptació de ‘Doña Francisquita’ de Lluís Pasqual, i la coproducció de dansa del Mercat de les Flors ‘Gran Bolero’ també han estat reconegudes. ‘La neta del senyor Linh’ permet a Homar fer una demostració “enorme” del seu talent interpretant tots els personatges de l’obra, segons ha destacat el jurat. El primer Max de l’actor català el va rebre per ‘Terra Baixa’, on també representava tots els papers.

Pel que fa a Aran, el jurat reconeix a l’actriu, directora i dramaturga la tasca a ‘Els dies mentits’, un monòleg sobre l’absència d’orgasmes en les relacions sexuals i el tabú que suposa aquesta circumstància.

També et pot interessar

Comentaris