Joan Solé Bordes pronunciarà la conferència de l’Onze de Setembre a Vilafranca

Avatar
07/09/2020 - 13:01h

L’acte es farà al Claustre dels Trinitaris amb aforament limitat i sota el títol ‘Reivindicar el Penedès, un argument de catalanitat’


La conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya anirà a càrrec aquest any del filòleg i estudiós vilafranquí Joan Solé Bordes. La conferència es farà el proper dijous 10 de setembre, a les vuit del vespre, amb el títol Reivindicar el Penedès, un argument de catalanitat.

Degut a l’actual situació sanitària i complint amb les mesures de prevenció de la Covid-19, la intervenció es farà al Claustre dels Trinitaris amb aforament limitat. Així, hi haurà control d’accés i un cop l’aforament sigui complet, no es podrà accedir al recinte.

Ofrena floral

Acabada la conferència institucional, s’anirà fins al monument en honor al president Lluís Companys, a la plaça dels Països Catalans, al barri de la Girada, per fer una ofrena floral. Aquesta ofrena també es realitzarà respectant les mesures de prevenció Covid-19.

Currículum Joan Solé Bordes

Llicenciat en Filologia Romànica i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. El 1976 funda, a iniciativa de Josep Parera i Joan Tarrada la revista mensual Olerdulae, òrgan del Museu de Vilafranca des de la que es promou la fundació de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Participa en les reunions prèvies i el 1977 en l’acte fundacional de l’Institut d’Estudis Penedesencs a Sant Martí Sarroca. El 1980 ingressa com a vocal de junta de l’entitat, posteriorment en serà sots-president el 1998, president del 1999 al 2007 i sots-president altra volta del 2007 al 2009. El 2002 funda la revista Del Penedès de l’Institut d’Estudis Penedesencs que ha seguit coordinant fins a l’actualitat. L’any 2015 va rebre la distinció Recercat de l’Institut Ramon Muntaner en reconeixement a la seva tasca de recerca.

Professor d’ensenyament secundari al Col·legi Vedruna-Sant Elies en les especialitats d’història i llengua i literatura catalana i castellana, des del 1978 fins a la seva jubilació el 2019.

A més de publicacions, col·laboracions a la premsa local i treballs diversos, ha impartit cursos i conferències i ha publicat més d’una trentena de llibres de temàtica penedesenca, un dels darrers una biografia popular de Manuel Milà i Fontanals, juntament amb el doctor Manuel Jorba.

Concert de sardanes

El divendres 11 de setembre hi haurà una audició-concert de sardanes amb la cobla Catània, a partir de les 18 hores a l’avinguda d’Europa. Els assistents al concert hauran de dur mascareta i respectar les mesures de prevenció Covid-19.

També et pot interessar

Comentaris