Vilafranca celebrarà la Diada amb una concentració amb aforament limitat

Membres de l’ANC Vilafranca just abans de presentar la Diada d’enguany
02/09/2020 - 15:35h

La mobilització es farà el dia 11 a partir de les 16.30 davant els jutjats de Vilafranca i tothom que hi vulgui participar caldrà inscriure’s prèviament

L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquesta setmana a Vilafranca la Diada Nacional de l’11 de Setembre. Enguany la mobilització serà virtual i física per les restriccions causades per la pandèmia de la Covid-19.

La presidenta de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, ha explicat que la mobilització virtual s’anomena #XarxaIndependència, amb un portal web on es podran crear vincles virtuals amb altres persones, assemblees de base i blocs socials. Per a crear aquesta xarxa, les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles amb un codi QR. Participar-hi és molt senzill, només es necessita disposar del codi QR, validar-lo al portal web i indicar un nom d’usuari. La participació és anònima i no es guardaran dades.

És una iniciativa solidària ja que els diners que se n’obtinguin aniran destinats a fer front a l’emergència social i econòmica del país.A més, des de l’ANC s’ha demanat un esforç per comprar la samarreta d’enguany perquè amb aquestes aportacions es poden pagar, entre altres, les defenses dels presos polítics.

Pel que fa a la mobilització presencial, des de l’ANC han organitzat concentracions en diferents edificis de l’administració estatal espanyola “per denunciar la discriminació que pateix Catalunya i reivindicar la independència com a únic mitjà per poder disposar de totes les eines necessàries per sortir d’aquesta crisi”. Ara mateix hi haurà concentracions en més de 90 punts de 65 pobles de Catalunya per, així, evitar desplaçaments.

A Vilafranca la concentració serà davant els jutjats el dia 11 de setembre a partir de les 16.30. A les 17.14 hi haurà l’acció simbòlica i a les 18h els parlaments. S’ha programat una concentració amb aforament limitat a unes 2.000 persones, amb espais marcats per a cadascuna, amb 4m2 de distància entre elles. Tothom que vulgui participar en l’acte s’ha d’apuntar a la web de l’assemblea, en un apartat especial per l’ocasió.

Güell ha recordat que des de l’entitat s’ha demanat a tothom qui no vulgui o pugui anar físicament a les mobilitzacions que a les 17.14 surti al balcó per celebrar la Diada des de casa seva ja que no volen que ningú se senti exclòs d’un dia tan important.

També et pot interessar

Comentaris