El Casal presenta una agenda de Festa Major amb protagonisme de la pandèmia

La cantant Anna Luna
Avatar
26/08/2020 - 11:54h

Tot i la situació actual l’entitat no renuncia a obrir les seves portes en una Festa Major atípica

Des de l’any 2017, el Casal de Vilafranca ha organitzat activitats especials en el marc de la Festa Major de Vilafranca i aquest any 2020 – el de la Festa Major de la covid-19 – l’entitat de la capital penedesenca manté intacta la voluntat de ser un punt de trobada cultural, programant com en les edicions anteriors una agenda que combina activitats obertes a tothom, amb actes adreçats exclusivament a la seva massa social.

Una programació que manté elements oberts a la ciutadania com la projecció d’imatges a la platea del teatre o l’exposició al vestíbul d’obres d’art, però que també reinventa activitats com el vermut de socis i sòcies que aquest any eliminarà la degustació d’aliments però incorporarà un petit concert acústic.

PUBLICITAT

Des de la junta de l’entitat s’ha volgut fer un esforç important per poder ser presents a la Festa Major, tot i ser conscients de que aquesta pot patir modificacions o fins i tot quedar cancel·lada en funció de l’evolució del nombre de contagis a la vila i comarca.

L’edició en paper de l’agenda ha incorporat la revista CASAL, centrant el contingut en la pandèmia. Una revista on hi podem trobar un interessant escrit de l’historiador  Joan Solé Bordes on detalla els efectes de les pandèmies viscudes per l’entitat i la comarca des de principis de segle XX i on es fa un repàs de les activitats virtuals dutes a terme per l’entitat durant el confinament.

PUBLICITAT

ACTIVITATS OBERTES AL PÚBLIC

PROJECCIÓ DE FOTOGRAFIES

LA FESTA ABANS DE LA PANDÈMIA  
Aquesta Festa Major, la pantalla de cinema del teatre mostrarà un recull de fotografies que ens recordaran instants de les Festes Majors d’aquests darrers anys

Un viatge visual a l’arrel i els records de les darreres Festes Majors de la mà de les imatges guanyadores de les tres primeres edicions del PREMI VILAFRANCA CULTURA de fotografia, i d’una selecció d’imatges copsades per les càmeres dels membres del Club Diafragma de fotografia.  Cent instantànies que ens permetran recordar la passió de la nostra festa i desitjar poder recuperar-la el més aviat possible.

Platea del Teatre
Dies 29, 30 i 31 d’agost
De 18h a 21h

———————————————–

EXPOSICIÓ DE PINTURA
OBRES GUANYADORES DEL PREMI VILAFRANCA CULTURA 2020
Mostra de les obres guanyadores de la cinquena edició del concurs de pintura ràpida organitzat amb la Secció de Belles Arts de l’entitat

L’exposició mostra els vuit quadres guanyadors del concurs de pintura ràpida que tenia lloc el passat 23 de juliol, el Sant Jordi d’estiu a la ciutat. Una jornada on els pintors arribats de diferents indrets del país es van barrejar amb les parades de flors i llibres, per reflectir en poc més de cinc hores l’esperit d’una festa que es traslladava a ple estiu amb motiu de la Covid-19.

Vestíbul del teatre
Dies 29, 30 i 31 d’agost
De 18h a 21h

ACTIVITATS EXCLUSIVES PER ALS SOCIS I SÒCIES DEL CASAL

CONCERT–VERMUT AMB LA CANTANT ANNA LUNA
UN VERMUT DE FESTA MAJOR MOLT ESPECIAL
Aquest any el vermut dels socis i sòcies del Casal es transformarà en un viatge musical per tot el món, gràcies a la veu i la guitarra  de la cantant Anna Luna

Després de tres anys aplegant-nos  a la platea del teatre desprès de la tronada, aquest anys els socis i sòcies de l’entitat gaudirem d’una versió del tradicional vermut de Festa Major que segurament no tindrà el ressò dels coets de la rambla, però que seguirà sent un punt de trobada amb la nostra casa, el Casal de Vilafranca.

Obrirem les portes del teatre per gaudir en un marc segur i distanciat, d’un vermut de Festa Major i de la sensibilitat de la cantant Anna Luna, que ens permetrà viatjar pels sons del món amb la seva càlida veu.

Dissabte 29 agost
12h – Obertura de portes als socis i sòcies de l’entitat
13h – Inici del concert

També et pot interessar

Comentaris