El grup Saint Gobain anuncia el tancament d’una part de la planta de l’Arboç

Una imatge d’arxiu de la planta de Saint Gobain a l’Arboç.
25/08/2020 - 18:57h

Es tracta de la divisió Glass, dedicada a la fabricació de vidre especialment per al sector de l’automoció

La direcció de la planta del grup Saint Gobain a l’Arboç ha comunicat aquest dimarts al matí als sindicats del comitè d’empresa -CCOO, UGT i CGT- la seva intenció de tancar la divisió Glass de la fàbrica de Cristaleria Española al municipi penedesenc.

La notícia que la direcció de l’empresa assegura que ha pres “després d’un llarg procés d’evaluació per part dels responsables de la companyia”, diu un comunicat de la seu de Saint-Gobain a Madrid, ha agafat per sorpresa els sindicats, que asseguren no tenir gaire informació més enllà de saber que el tancament implica l’acomiadament de 112 treballadors directes.

A més, implica desenes de treballadors indirectes. La plantilla de treballadors directes és d’unes 350 persones a tota la planta de Cristaleria a l’Arboç, una de les empreses més grans del Penedès.

L’Ajuntament de l’Arboç també ha tingut coneixement del tancament aquest mateix dimarts, i en un comunicat valora “molt negativament per la vila i la comarca del Baix Penedès l’anunci per part de la direcció de Saint Gobain del cessament de part de l’activitat de la planta de Saint Gobain l’Arboç”.

L’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, s’ha posat a disposició del comitè d’empresa i de la direcció de l’empresa i ha assegurat que “s’iniciaran converses el més aviat possible amb tots els actors implicats: direcció de l’empresa, sindicats i treballadors, així com amb administracions superiors com la Generalitat i l’Estat per tal de revertir aquesta decisió tant negativa per tots”.

El motiu que ha donat la direcció de l’empresa pel cessament de l’activitat és el final de la vida útil del forn de la planta arbocenca i la situació actual del mercat amb una sobreproducció.

Tanmateix, fonts sindicals asseguren que aquest motiu, que l’empresa diu que “impedeix veure alternatives a curt i mig plaç que garanteixin uns mínims de producció i rendabilitat per a aquest forn”, no és cert i que el forn encara té una llarga vida útil.

Des del comitè d’empresa s’ha remarcat al 3d8 que aquest dimecres hi haurà una reunió dels sindicats per parlar del període de consultes que s’haurà d’establir amb la direcció de l’empresa sobre l’hipotètic calendari i condicions del tancament.

Quant a la direcció de l’empresa, assegura que vol establir el més aviat possible el diàleg amb els representants dels treballadors “amb vistes a aconseguir el millor acord possible, respectant el marc legal vigent i els drets dels seus treballadors”.

Aquest tancament no afecta l’altra divisió de la planta de producció de Saint-Gobain a l’Arboç, Sekurit, i que el grup -assegura en el seu comunicat- “continua tenint un fort arrelament a Catalunya amb les activitats de Saint-Gobain Weber, la Plataforma de la Construcción, Distriplac i Devisa.”

També et pot interessar

Comentaris