Reediten el CD “Sona la festa major” de Mònica Calaf i Mikel Fuentes

Avatar
25/08/2020 - 12:12h

Fins aquest divendres el CD, amb les músiques de tots els balls de la festa major de Vilafranca, es pot aconseguir per 9 euros a la redacció del 3d8

Després de sis anys de l’edició del conte il·lustrat amb cd “Sona la Festa Major”, que ha esdevingut un clàssic a les llibreries, Mònica Calaf i Mikel Fuentes decideixen treure a la venta també el disc solt, davant la demanda de les famílies. Es tracta d’un disc que els infants no es cansen d’escoltar i de ballar i amb el que aprenen cultura popular i afinen l’oïda. Es pot trobar a les llibreries de Vilafranca al preu de 10 euros i també a la botiga online https://www.sonalafestamajor.cat/ però excepcionalment fins aquest divendres es podrà adquirir a la redacció del 3d8 (c/ Papiol, 1) per 9 euros.

El disc “Sona la Festa Major!” és un disc pensat per a nens i nenes, però que agrada a totes les edats. Té un caire didàctic i pedagògic ja que s’hi pot escoltar el nom i el so de cada instrument que participa de la Festa Major i també el nom i una música de cada element del seguici de la Festa Major de Vilafranca: El Drac, els Diables, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, els Gegants, els Nans, els Capgrossos, les Cotonines, el Ball de Panderetes, el Ball de Pastorets, el Ball de Cercolets, el Ball Pla, el Ball de Figuetaires, El Ball de Bastons, el Ball de Panderos, el Ball de Gitanes, El ball dels Malcasats, els Falcons, els Xicots, la Colla Jove, els Castellers, la Moixiganga, la Banda, Els Goigs a Sant Fèlix i les Llibertats d’orgue.

PUBLICITAT

Cal destacar els arranjaments de les peces per a grup de gralles realitzats pel recentment traspassat Miquel Benito.

Com a novetat amb els discos de festa major enregistrats fins avui en dia, s’hi poden sentir els instruments que toquen els músics (gralla, timbal, flabiol, tamborí, sac de gemecs, violí, tarota, acordió, orgue), agrupacions instrumentals (banda, cor, orquestra, grup de gralles, mitja cobla) els instruments que fan sonar els balladors (panderetes, panderos, bastons, picarols, castanyoles… ), i també enregistraments en directe de petards, coets i so ambient. Es tracta doncs d’un disc que fa viure la festa major de ben a prop.

PUBLICITAT

L’enregistrament i l’edició del CD es va fer l’any 2014 i va anar a càrrec del músic vilafranquí Lluís Giménez als Estudis Mai Sentito. Aquell any es va presentar el conte i el CD al Consell Comarcal de l’Alt Peendès amb molt d’èxit i es va comptar amb la col·laboració dels grups de música que hi intervenen: La colla de grallers Els Vernets, la mitja cobla Bufalodre i el grup de música folk Folkatr3s.

En el disc també trobem enregistraments del Cor i de l’Orquestra dels Goigs a Sant fèlix i de la Banda de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris