Recullen signatures per reforçar el control als pipicans de Vilafranca

Entrada d’un dels quatre pipicans que hi ha aVilafranca. FOTO: UASAVP
Avatar
23/08/2020 - 09:05h

Dimecres de la setmana passada, un gos en van atacar un de més petit que va haver de ser sacrificat

Els pipicans són espais en què els gossos poden córrer amb llibertat. La majoria de ciutats en tenen, i Vilafranca no és una excepció. La vila disposa de quatre zones en què els animals poden passejar sense anar lligats sempre que es compleixi la normativa establerta.

Una de les regles que es contempla en aquests parcs és que els animals de raça potencialment perillosa han de portar morrió. L’incompliment d’aquesta normativa al pipican del barri del Poble Nou va acabar dimecres passat amb un gos malferit que va haver de ser sacrificat.

PUBLICITAT

Tal com ha explicat el propietari de l’animal al 3d8, dimecres va anar a passejar amb el seu gos Blacky al pipicà, un indret que freqüentava habitualment. Dins l’espai hi havia dos gossos, i després de preguntar als seus propietaris si eren agressius, va entrar.

Quan anava a treure-li la corretja al seu gos, un dels que eren dins es va abraonar sobre l’animal i el va mossegar en diverses ocasions. El gos va acabar amb algunes costelles i la columna vertebral trencades, i es va decidir sacrificar-lo per les poques possibilitats que tenia de sobreviure.

PUBLICITAT

Tot i que els propietaris del Blacky no han volgut denunciar els fets, sí que han començat una recollida de signatures perquè l’Ajuntament augmenti el control als pipicans de Vilafranca i faci complir la normativa. “El pipicà és un lloc on tots els gossos tenen dret a poder anar i relacionar-se”, asseguren. Per això, reclamen que s’habilitin espais diferenciats per tipus de gossos.

També et pot interessar

Comentaris